Dansen tegen de onderbuikgevoelens in Castricumse galerie

Castricum

In de Castricumse galerie Sopit wordt in het eerste weekend van juni ’Smetvrees’ gehouden, een ludieke tweedaagse expositie.

Dit met onder meer een optreden van buikdanseres Nezjma, om ’onderbuikgevoelens’ te verdrijven. In het dagelijks leven luistert ze naar de naam Karin Dekker-Commandeur.

Het evenement richt zich op ’wie vrees voelt voor de diversiteit in onze samenleving’. Grafische kunst, fotografie en poëzie moeten ruimdenkendheid opwekken. Een speciale spray (’Smetfris’) kan de geest van vooroordelen zuiveren.

’Smetvrees’ is een initiatief van grafisch kunstenaar Harm Noordhoorn en dichter Howard Krol alias Arthur Lava. Ook fotografe Frieda Verbree - ze exposeert zaterdag nog bij ISOO in Beverwijk - en Syrische dichter Zafer Alsadaka doen mee. Krol: ,,Het is met een knipoog, maar de boodschap is wel serieus: open je hart voor de ander en omhels diversiteit. Simpel gezegd, we gaan het leuk hebben met elkaar.’’

Verbree toont portretten van Castricummers. Alsadaka is een van de nieuwkomers, hij woont sinds 2015 met zijn gezin in Castricum. ’Smetvrees’ is stop 17 van de Kunstfietsroute Castricum.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen