Vrouw (44) wordt moord ten laste gelegd voor de dood van Eddie Overmulder uit Den Helder

Eddie Overmulder.
© Archieffoto
Den Helder

De verdachte van de geruchtmakende dood van Eddie Overmulder in Den Helder moet komende week donderdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Haar wordt moord ten laste gelegd.

Het gaat om een pro-formazitting. De zaak wordt dus nog niet inhoudelijk behandeld. De 44-jarige verdachte is een vrouw uit Den Helder. Ze werd eind januari van dit jaar aangehouden, bijna tweeënhalf jaar na de gewelddadige dood. Hij werd op 16 september 2016 in de wijk De Schooten om het leven gebracht.

Vrijwel direct na zijn dood werd deze zelfde vrouw ook al aangehouden. Uiteindelijk werd zij bij gebrek aan sluitend bewijs weer op vrije voeten gesteld.

Vervolgd

De recherche heeft de zaak echter nooit losgelaten. Na meer dan twee jaar onderzoek heeft de politie de vrouw op basis van nieuwe informatie opnieuw aangehouden. Dat heeft nu geleid tot vervolgen van de vrouw. Ze zit sindsdien vast.

Lees ook: Verdachte in zaak gewelddadige dood Overmulder zit in de cel

Eddie Overmulder werd die vrijdagavond gevonden, half in een sloot aan de C.G. Geusstraat. Hij bleek doodgestoken met wonden in zijn hals en borst. Het was warm die avond en nog lang licht buiten. Overmulder was een rondje om met zijn herdershond Dushi.

De hond wachtte naast het stoffelijk overschot van haar baasje. Juist dat laatste hebben Overmulders nabestaanden altijd gek gevonden.

Waaks

Dat Dushi - een waakse herdershond met een verleden met bijtincidenten die normaal niemand bij haar baas toeliet - dít liet gebeuren.

Zij hebben altijd vermoed dat er een bekende bij het misdrijf betrokken is geweest. Het is niet uitgesloten dat er meer mensen bij betrokken waren. Dushi is na de dood van haar baasje in het asiel beland en daar twee jaar later overleden.

Lees ook: Recherche: het is een publiek geheim wie Eddie Overmulder vermoordde

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.