Spanning stijgt rond terugkeer Formule 1 op Zandvoort

F1-baas Chase Carey.
© Foto EPA
Zandvoort

In de aanloop naar de Grand Prix van Spanje, zondag op Circuit de Catalunya, is de terugkeer van de Formule 1 op Circuit Zandvoort gesprek van de dag.

Volgens de geruchten, meer zijn het nog niet, vervangt het Noord-Hollandse duinencircuit volgend jaar Barcelona als eerste Europese race op de Formule 1-kalender.

Carey

Hoofdredacteur André Venema van magazine Formule 1 meldt vrijdagmiddag dat F1-baas Chase Carey dinsdag in Zandvoort is om de terugkeer van de Dutch Grand Prix na 35 jaar officieel wereldkundig te maken.

Het moment is logisch. Na de race van morgen wordt de knoop doorgehakt over de Formule 1 op de baan in Barcelona, dat een aflopend contract heeft. En Zandvoort heeft de Jumbo Racedagen met Max Verstappen zelf voor de boeg, hét jaarlijkse Formule 1-feest.

Circuit Zandvoort reageert als altijd stoïcijns op de berichten. Woordvoerder en beoogd sportief directeur van de Dutch Grand Prix in Zandvoort Jan Lammers: ,,Op zich geweldig, al die positieve berichten. Alsof er een nieuwe iPhone komt, telkens komen er ditjes en datjes naar buiten, dit valt daar ook weer onder.’’

Zorgplicht

Lammers waarschuwt voor te vroeg juichen. ,,Als de kogel door de kerk is, gaat het binnen naar buiten. Dan komen we met het hele pakket van wat er is afgesproken.’’ Tot die tijd voelt Lammers ’zorgplicht’ voor de racefan. ,,Die mag je niet opzadelen met marketingpraat, in de hoop dat waar wordt wat je roept.’’

Met medewerking van deze krant besteedt onderzoeksprogramma Reporter Radio zondagavond aandacht aan de perikelen rond de terugkeer van de Grote Prijs van Nederland. Daarop hoopt TT Circuit Assen stiekem ook nog steeds. (NPO Radio 1, zondag 19-20 uur)

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen