Premium

Laatste lijmpoging voor bouwproject aan De Weer in Zaandam

Haarlem/Zaandam

De gemeente Zaanstad en Linus Duurzaam BV doen een laatste poging om hun meningsverschillen op te lossen, onder begeleiding van een mediator.

Dat hebben de partijen gisteren besloten bij de Haarlemse bestuursrechter. In eerste instantie leek de directeur van Linus Duurzaam weinig vertrouwen te hebben in nieuwe gesprekken, maar de rechter wist hem uiteindelijk toch over te halen.

De partijen hebben een conflict over de bouw van vijf appartementen en drie eengezinswoningen aan De Weer in Zaandam. Daarvoor werden de bouwvergunningen geweigerd. Volgens de gemeente vallen de woningen namelijk buiten het bouwvlak en zijn ze te hoog. De ontwerpen voldoen daarom niet aan het bestemmingsplan.

Ook is er een hardnekkig meningsverschil over de kant van de woningen waar de voordeur zou moeten komen. Volgens de architect van de panden en de directie van Linus Duurzaam zijn de eisen die de gemeente daarover heeft gesteld onmogelijk. „De wethouder heeft me een jaar lang aan het lijntje gehouden en ik voel me bedonderd”, stelde directeur Segers.

„Een oplossing is in uw beider belang,” aldus de bestuursrechter. Door de start van het mediation-traject is de zaak voorlopig aangehouden. De bestuursrechter doet daarom voorlopig nog geen uitspraak of de bouwvergunningen voor de plannen terecht zijn geweigerd. Dat geldt ook voor een zaak die Linus in februari tegen de gemeente voerde over de plannen.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen