KLM weer in beroep tegen plan voor woonwijk Schuilhoeve in Badhoevedorp

Bart Boele
Hoofddorp

De KLM stapt opnieuw naar de Raad van State om het bestemmingsplan voor de woonwijk Schuilhoeve in Badhoevedorp tegen te houden.

De luchtvaartmaatschappij deed dat ook bij het vorige bestemmingsplan. Dat werd vervolgens op onderdelen door de Raad van State afgekeurd. Het nieuwe bestemmingsplan werd afgelopen najaar door de gemeenteraad van Haarlemmermeer vastgesteld.

Lees ook: Nieuwe lente voor dynamisch Badhoevedorp: de veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op

De KLM houdt voet bij stuk. ,,De gemeente heeft niets met onze zienswijze gedaan en heeft het bestemmingsplan vastgesteld. Hierdoor is KLM helaas weer genoodzaakt beroepsprocedure te starten bij de Raad van State. Het beroep van KLM is in zelfde lijn als ons eerdere ingediende zienswijze’’, laat een woordvoerder weten. De gemeente heeft inderdaad niet gereageerd op de zienswijze van KLM. Wel op de zienswijzen van KLM en de luchthaven Schiphol gezamenlijk.

In de ogen van de gemeente hebben Schiphol en KLM dezelfde bezwaren ingediend. Daar is met één antwoord op de zienswijze van Schiphol zeer uitvoerig op gereageerd.

KLM heeft bezwaren tegen de nieuwe woonwijk omdat de onderneming erdoor in de bedrijfsvoering kan worden beperkt. De vliegtuigen van KLM veroorzaken, in de lucht of op de grond, lawaai. Door een woonwijk zo dicht bij de luchthaven Schiphol te bouwen loopt KLM risico dat er beperkende maatregelen worden opgelegd.

Haarlemmermeer heeft het nieuwe bestemmingsplan voorbesproken met Schiphol. Volgens B en W is de luchthaven ermee akkoord.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen