Amsterdam maakt zich op voor Ajax-Tottenham [video]

Ajax trainde dinsdag in Amsterdam, ter voorbereiding op de return tegen Tottenham Hotspur
© AFP / Emmanuel Dunand
AMSTERDAM

Ajaxfans maken zich op voor de halve finale in de Champions League woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De fanatieke supporters van de F-side organiseren voor de wedstrijd van hun club tegen Tottenham Hotspur ,,de grootste entrada ooit'' in het Arenapark naast het stadion. Ze hebben opgeroepen geen vuurwerk mee te nemen.

De Amsterdamse driehoek (gemeente, Openbaar Ministerie en politie) en Ajax deden maandag al een oproep geen vuurwerk af te steken of fakkels te branden voor, tijdens en na de wedstrijd. Ook het gebruik van gezichtsbedekkende kleding is verboden. De massale sfeeractie voorafgaand aan de beslissende wedstrijd mag wel. Deze begint om 19.00 uur.

Huiskamers, bioscopen, discotheken, kroegen en restaurants in Amsterdam veranderen woensdagavond in kleine stadions. Overal is de wedstrijd te volgen in de hoofdstad. Pleinen en straten zullen naar verwachting volstromen als Ajax na 23 jaar weer tot de eindstrijd van het belangrijkste toernooi voor Europese clubs reikt.

Cafés in Amsterdam houden hun hart vast voor de toeloop van supporters, zowel uit Nederland als Engeland, rond de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA. ,,Veel zaken zijn zenuwachtig", zegt Pim Evers van de Amsterdamse tak van brancheorganisatie KHN.

,,We hebben gehoord dat er duizenden Britten onderweg zijn, maar we weten niet of dat er een paar duizend zijn of tienduizenden. We weten dus niet waar we ons op moeten voorbereiden. Boze supporters zijn niet leuk. Ik hoor van zaken dat ze beveiligers hebben ingehuurd", aldus Evers.

Lees ook: Frenkie de Jong hoopt op een mooie avond tegen Tottenham Hotspur: ’Bekerwinst is steuntje in de rug’

Goede uitgangspositie Ajax

Ajax heeft een goede uitgangspositie na de zege van vorige week in Londen (0-1). Tottenham Hotspur is de laatste weken niet in beste doen. De nummer vier van de Premier League verloor de laatste drie duels met 1-0 en won slechts een van de laatste tien uitwedstrijden.

De winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Ajax en Tottenham Hotspur stuit op 1 juni in de finale in het stadion van Atlético Madrid op Liverpool. De Engelse club zorgde dinsdag voor een grote verrassing door de return tegen FC Barcelona met 4-0 te winnen, na een 3-0-nederlaag in Spanje.

Supporters van Ajax leven in spanning toe naar de tweede aflevering van de halve finale. De fanatieke fans van de F-side hebben de 'grootste entrada van Ajax ooit' aangekondigd. Fans zonder kaartje bekijken het duel thuis of op televisieschermen in concertzalen, bioscopen, discotheken, kroegen en restaurants. Een goed resultaat van Ajax zal ongetwijfeld leiden tot een groot feest in de hoofdstad.

Lees ook: Ajax en overheid roepen supporters op geen vuurwerk af te steken bij return tegen Tottenham

Toch vuurwerk afgestoken bij hotel Spurs

De F-side claimt dat ze in de nacht van dinsdag op woensdag vuurwerk hebben afgestoken bij het hotel in Amsterdam waar Tottenham Hotspur verblijft. De F-side heeft op Twitter een filmpje gezet waarop vuurwerk is te zien en te horen. 'Tottenham welcome to Amsterdam' luidt de tekst bij de tweet.

Eerder staken Ajaxfans ook al vuurwerk af bij de hotels van Real Madrid en Juventus toen die clubs in Amsterdam waren voor hun wedstrijden tegen Ajax in de Champions League.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen