Traumaheli landt in Koedijk voor onwel geworden hardloper, politie krijgt hulp bij identificatie [update]

© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
1/5
Koedijk

Op de Nauertogt in Koedijk is dinsdagavond een bewusteloze man gevonden door voorbijgangers. Voor zijn behandeling werd een traumateam ingevlogen. Het slachtoffer droeg geen identificatie bij zich, waardoor de politie hulp vroeg van het publiek.

De oorzaak van het onwel worden is nog niet bekend. Omstanders schoten de hardloper te hulp en probeerden hem te reanimeren. Ze belden ook direct 112.

Twee ambulances gingen erop af en een traumahelikopter landde op het naastgelegen weiland. De man is met hartslag en ademhaling met spoed en onder begeleiding van de arts uit de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert nog steeds in zorgelijke toestand, aldus de politie.

© DNP.NU

Omdat de man geen identificatie bij zich had, zond de politie na het voorval een Burgernetbericht met een signalement uit. Daarmee wordt hopelijk familie of vrienden bereikt.

Signalement

Het gaat hier om een blanke man van 30 tot 40 jaar oud. Hij droeg een zwarte sportbroek met een rode verticale streep, grijze Nike sportschoenen, een zwart vest met groene binnenzijde en een petje. De man had een tatoeage op zijn linkerbovenarm van een hond (vermoedelijk een bulldog).

Update 17.15 uur: De politie van Heerhugowaard meldt op Facebook dat de man inmiddels is geïdentificeerd.

Meer nieuws uit Alkmaar