Premium

Hoornse wethouder Ben Tap door het stof na motie van treurnis over ’onjuist en te laat informeren’

Hoornse wethouder Ben Tap door het stof na motie van treurnis over ’onjuist en te laat informeren’
Wethouder Tap betuigt spijt.
© Still uit videoverslag gemeenteraadsvergadering www.hoorn.nl
Hoorn

De oppositiepartijen in de Hoornse gemeenteraad hebben dinsdagavond een motie van treurnis ingediend tegen wethouder Ben Tap. Die ging in een reactie diep door het stof.

Een greep uit de verwijten: Tap heeft de raad en/of commissie niet altijd goed, tijdig en duidelijk geïnformeerd en in met name het dossier De Haai zelfs meermalen onjuiste informatie verstrekt.

Hij trekt in het openbaar de juistheid van raadsbesluiten in twijfel en heeft de neiging de schuld bij anderen neer te leggen.

Met het overdragen van het dossier De Haai aan wethouder Simon Broersma geeft het college Tap een ’duidelijk bestuurlijk signaal van onjuist handelen’, aldus de oppositie. De fracties willen dat Tap ’meer gevoel en respect’ gaat tonen. Voorts vinden zij dat hij afstand moet doen van de gehele portefeuille vastgoed.

De motie kreeg uiteindelijk alleen de steun van de fracties die hem hadden ingediend, maar miste zijn doel niet.

Tap zei tot de gemeenteraad dat het signaal ’luid en duidelijk’ is en dat hij het zich ’zeer aantrekt’. Met name voor wat betreft de mogelijkheid van aankoop van gebouw De Haai, die de gemeente heeft laten schieten, erkende hij de raad ’zij het onbedoeld’ onjuist en onvolledig te hebben geïnformeerd.

Hij loopt niet weg voor zijn fouten, zei hij. ,,Ik bied u allen oprechte excuses aan.’’ De motie ziet hij als opdracht om te tonen dat hij fouten niet alleen erkent, maar er ook van leert: ,,Daar ga ik me de komende maanden keihard voor inzetten.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen