POV Zaanstad wil meer weten over verwaarloosde jongetjes in flat

Van onze verslaggever
Zaanstad

De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil weten of het incident met twee verwaarloosde kinderen in een flat in politieregio Zaanstreek-Waterland in Zaanstad heeft plaatsgevonden.

POV is geschokt door het bericht dat door een Facebookblog van politie-inspecteur Tom Verweij naar buiten kwam, als signaal tegen kindermishandeling. De twee zeer jonge kinderen waren in de zomer van 2018 opgesloten in een warme kamer, zonder eten en drinken, spraken een eigen taaltje en vertoonden ’dierlijk gedrag’. Hun moeder was op het moment van de melding door een buurvrouw die de kinderen hoorde huilen en schreeuwen, niet in beeld. De jongetjes zijn inmiddels ondergebracht in een pleeggezin en maken het ’naar omstandigheden goed’, aldus de politie maandag in een reactie. De moeder krijgt inmiddels ook hulp toegewezen.

,, Wij zijn al jaren kritisch over ’veilig thuis”’, voorheen Jeugdzorg, en de toebedeling van dit zware werk aan de jeugdteams”, aldus schrijft Harrie van der Laan in vragen aan B en W.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

POV wil weten of dit schrijnende geval van kindermishandeling in Zaanstad heeft plaatsgevonden, of het college hiervan op de hoogte gebracht is en wanneer.

,,Indien dit voorval niet in Zaanstad heeft plaatsgevonden, bent u dan met ons van mening dat dit slecht afstraalt op de jeugdteams van Zaanstad? Zo nee, waarom niet? Als dit zich heeft afgespeeld in Zaanstad, waarom heeft u de gemeenteraad niet op de hoogte gebracht?

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.