Zuid-Scharwoude ’op slot’, ondernemers boos op college Langedijk

Zuid-Scharwoude ’op slot’, ondernemers boos op college Langedijk
Ook de Geestweg is afgesloten
© Foto Erna Faust
Zuid-Scharwoude

Bij het Ondernemersplatform Langedijk (AOL) is veel onbegrip over de wegwerkzaamheden in Zuid-Scharwoude. Daar wordt gewerkt aan de Geestweg en de Langebalkweg en is nu ook het kruispunt Geestweg/Voorburggracht/Oostelijke Randweg tot en met 10 mei afgesloten. ’Er is geen enkele communicatie geweest over het volledig en gelijktijdig afsluiten van deze trajecten’, klagen de ondernemers in een brief aan het college.

De ondernemers hadden eind 2018 uit onvrede het contact met het college opgeschort. Begin maart was er een gesprek met enkele wethouders en besloot de AOL de samenwerking weer deels te hervatten. Nog geen vier weken later worden de ondernemers verrast door ’rigoureuze’ verkeersmaatregelen, schrijft de AOL in een brief van 12 maart: ’Ongetwijfeld heeft u ook nu weer moverende redenen om dit niet met ons te communiceren’. Het door de gemeente in het leven geroepen Verkeersberaad wordt ’een farce’ genoemd.

In een brief van 30 april legt het college uit dat het gelijktijdig uitvoeren van het werk aan de Geestweg en de Langebalkweg voordelen in de logistiek van de aannemer heeft, waardoor er effectiever en efficiënter en dus sneller gewerkt kan worden. Later opknappen is geen optie in verband met de aanstaande reconstructie van de N504.

Het college erkent dat de afsluiting van het kruispunt met de Voorburggracht qua verkeershinder het meest vervelend is. ’Gelijktijdige uitvoering van de Geestweg en het kruispunt is van belang voor het functioneren van de verkeersregelinstallatie (VRI).’ Het college zegt dat er ’gekozen is voor brede communicatie via diverse kanalen, (social) media en borden langs de weg’. Ook wordt gesteld dat de reconstructie van de wegen aan de orde geweest is in het laatste Verkeersberaad.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons