Premium

Jonge Zaandamse dakloze moet de cel in na straatroof en negen diefstallen

Jonge Zaandamse dakloze moet de cel in na straatroof en negen diefstallen
© Archieffoto
Alkmaar/Zaandam

De jonge, dakloze Zaandammer Manuel van H. (20) heeft van de rechtbank in Alkmaar 9 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk opgelegd gekregen. Daarmee volgt de rechtbank de strafeis van justitie.

Van H. leefde vanaf dat hij 19 jaar was op straat nadat hij door zijn schoonvader en moeder het huis uit was gezet, en probeerde door middel van diefstal in zijn levensonderhoud te voorzien.

Hij werd veroordeeld voor negen diefstallen en een straatroof tussen oktober en januari. Tijdens de behandeling van zijn zaak heeft hij de feiten grotendeels bekend.

Manuel van H. moet zich als hij vrijkomt ook verplicht laten behandelen. In eerste instantie werden vooral winkels waaronder de Aldi, het Kruidvat en de Vomar in Zaandam en Koog aan de Zaan dupe van de jonge verdachte. Zijn buit bestond onder andere uit laptops, een brommer, oortjes en accu’s voor een telefoon. Maar later beroofde hij op straat ook een Zaandammer. Van H. maakte zijn portemonnee en telefoon buit en nam geld op met de bankpas van het slachtoffer.

Behandeling

De Zaandammer is nooit eerder voor strafbare feiten veroordeeld. Hij heeft tijdens de behandeling van zijn zaak aangegeven graag aan behandeling mee te willen werken.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen