Jong Volendam scoort erop los tegen Westlandia [video]

Derde divisie zondag

Liefst zeven keer scoorde Jong FC Volendam op bezoek bij Westlandia, daarmee flink werkend aan het doelsaldo. De Naaldwijkers lieten zich ook niet onbetuigd, zoals de 3-7 eindstand bewijst.

Nog drie wedstrijden heeft Johan Steur om zijn equipe de tweede divisie in te loodsen. Aangezien het verschil nog steeds één punt bedraagt, zal lijstaanvoerder TEC ergens onderweg nog een steek moeten laten vallen.

Zondag was dat bijna zover. Tegen hekkensluiter HBS nota bene duurde het heel lang voordat de ploeg uit Tiel de wedstrijd naar zich toe trok. Pas in de 79e minuut scoorde TEC de enige treffer van de wedstrijd.

Westlandia en Volendam hadden in Naaldwijk een stuk minder moeite met scoren. Na zes minuten lag de eerste van tien doelpunten al in het net. Derry John Murkin was de afmaker van een door Martijn Kaars voorgezette bal. Een kwartier later was Murkin de aangever en rondde Kaars de aanval af: 0-2.

Binnen het half uur kwam Westlandia dichterbij nadat Melvin Vissers een vrije trap binnenschoot, maar Max Veerman bracht de marge voor de pauze weer op twee treffers.

De voorsprong van Volendam slonk direct na de pauze weer tot een doelpunt, toen Gio Serbony een strafschop benutte.

Jong Volendam nam in het laatste kwart van de wedstrijd dan toch echt afstand: door twee doelpunten van Max Veerman in vijf minuten, een treffer van Murkin, een door Dani van der Moot benutte penalty. Tussendoor scoorde Westlandia ook nog een keer, waardoor het scorebord na het laatste fluitsignaal 3-7 aangaf.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons