Buiten stormt het, binnen bouwt AZ een feestje

De gloednieuwe trainingshal van AZ, voor aanvang van de oefenwedstrijd AZ onder 16-Real Madrid onder 16.
© Foto Theo Brinkman
Wijdewormer

Regen, storm, kou en zelfs een flinke hagelbui, deze zaterdagochtend. Beter weer kon AZ niet hebben voor de officiële opening van de trainingshal op het trainingscomplex in Wijdewormer.

Terwijl buiten de regen af en toe over de velden vloog, was het in de enorme hal goed toeven. Precies wat de bedoeling is van de nieuwe accommodatie. Om de opening luister bij te zetten, speelde AZ onder 16 een oefenwedstrijd tegen Real Madrid onder 16. Het werd 1-1, waarna AZ de penalty’s beter nam en daardoor een cup met grote oren in ontvangst mocht nemen.

Louis van Gaal en Co Adriaanse

AZ maakte een feestje van de officiële opening. Erevoorzitter Dirk Scheringa was er, de oud-trainers Louis van Gaal en Co Adriaanse waren er en ook Kees Kist, topscorer aller tijden van AZ, luisterde de opening op.

Maar nog belangrijker was, zei directeur Robert Eenhoorn, dat alle jeugdspelers en hun ouders erbij waren. ,,Zij zijn de levensader van de club. De toekomst.’’

Paul Brandenburg, hoofd jeugdopleiding, haakte daarop in. ,,Een slogan van onze club is ’On our way’: we zijn onderweg naar de toekomst. Deze hal past daarbij. Het belangrijkst bij een club zijn de mensen en de visie, maar door deze hal kunnen die mensen nog beter hun werk doen. Zodat we nog meer spelers kunnen opleiden die om de prijzen kunnen gaan spelen.’’

De hal zal worden gebruikt voor trainingen en fysieke testen en incidenteel wellicht ook oefenwedstrijden. Officiële wedstrijden mogen er niet worden gespeeld - althans, niet door het eerste elftal. Daarvoor is het veld net iets te klein. Bovendien voorzien de reglementen van de KNVB niet in wedstrijden in zo’n indoorhal. Alleen de jongste jeugdelftallen zouden er officiële wedstrijden mogen spelen.

Aanvoerder Nick Twisk (midden) heeft uit handen van Co Adriaanse (rechts) de beker gekregen en viert de overwinning met zijn ploeggenoten.
© Foto Theo Brinkman

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen

Video uitgelicht