Tegen Roda JC alle statistieken gewonnen, behalve de belangrijkste: Volendam eindigt competitie met gelijkspel [video]

Volendam

Roda-doelman Radomir Novakovic voorkwam met uitstekende reddingen op inzetten van Cas Peters en Ties Evers dat FC Volendam het seizoen afsloot met een zege. Een overwinning die meer dan verdiend had geweest. Want in dit laatste competitieduel was er maar één ploeg die wilde voetballen, maar de beloning bleef voor Volendam beperkt tot één punt: 1-1.

Voor Nick Doodeman had de dag desondanks een feestelijk tintje. De middenvelder werd voor het duel gehuldigd als ’Volendam-speler van het jaar’. ,,Uiteraard voelt dat lekker’’, reageerde hij na de wedstrijd. ,,Het is toch een teken dat ik goed bezig geweest ben in het afgelopen seizoen. Zelf vind ik dat ik er nog meer uit had kunnen halen, maar misschien heeft dat ermee te maken dat ik te kritisch voor mezelf ben.’’

Het was een roerig seizoen, waarin de zestiende plaats in de eindklassering niet bepaald tot de verbeelding spreekt. Na de trainerswissel (Hans de Koning verving in september Misha Salden) kreeg Volendam aansluiting met de middenmoot, maar in de afgelopen maanden zakte de ploeg steeds verder weg.

Tegen Roda JC alle statistieken gewonnen, behalve de belangrijkste: Volendam eindigt competitie met gelijkspel [video]
Nick Doodeman: ,,Als je eenmaal op het veld staat wil je toch altijd weer graag winnen.’’
© Orange Pictures/Fred Rotgans

Vier speelrondes voor het einde was al duidelijk dat de play-offs buiten bereik bleven. ,,Het was best lastig om de motivatie vast te houden’’, gaf Doodeman toe. ,,Wat dat betreft ben ik wel blij dat het seizoen erop zit, we even vakantie hebben en opnieuw kunnen beginnen. Maar we zijn hard blijven trainen en als je eenmaal op het veld staat wil je toch altijd weer graag winnen.’’

Van die wil om te winnen was gisteravond bij Roda JC weinig te merken. De Limburgers kwamen vorig seizoen nog uit in de eredivisie, maar wisten net als Volendam voor dit laatste duel dat een vervolg via de play-offs er niet inzat.

Waar de thuisploeg in ieder geval nog de indruk maakte de toeschouwers een leuke wedstrijd te willen voorschotelen, beperkten de bezoekers zich tot het spreekwoordelijk ’parkeren van de bus’. De statistieken spraken overduidelijk in het voordeel van de ploeg van De Koning. Volendam kreeg 21 corners, Roda JC twee. Het aantal geturfde kansen eindigde in 24-8.

,,Ik denk dat we onszelf vandaag weinig kunnen verwijten’’, stelde Doodeman. ,,Het is vooral jammer dat we halverwege de eerste helft toch een doelpunt tegen krijgen. Misschien door een dekkingsfout, maar dat weet ik niet; ik heb de situatie nog niet terug gezien.’’

Mart Remans kreeg de bal in de twintigste minuut boven op zijn hoofd en verraste daarmee doelman Nordin Bakker: 0-1. Na de tegentreffer trok Roda zich nog verder terug in het eigen strafschopgebied. Tien minuten na rust scoorde Joey Veerman de verdiende gelijkmaker, waarna het vooral de doelmannen waren die de hoofdrollen opeisten. Bakker voorkwam dat de bezoekers via Ba-Muake Simakala en Mitchel Paulissen opnieuw op voorsprong kwamen. Maar het was toch vooral Novakovic, die recht had op de titel ’man van de wedstrijd’. Met meerdere fraaie reddingen hield hij Roda op de been.

De Koning sloot zich na afloop aan bij de visie van Doodeman. ,,Hoewel er niets meer op het spel stond, hebben we net als vorige week tegen Telstar een goede wedstrijd gespeeld. We hadden de overwinning verdiend, ik kan die jongens niets verwijten.’’

FC Volendam-Roda JC 1-1

21. Remans 0-1, 55. Veerman 1-1

FC Volendam: Bakker, Schouten, Tol, Baly, Smal, Visser, Veerman (81. Evers), Doodeman, Antwi (72. Peters), Berenstein, Murkin (53. Deul).

Roda JC: Novakovic, Werker, Vansteenkiste, Van Velzen, Schlösser, Remans, Ndogo (65. Paulissen), Verburgh, Souren, Milts (65. Simakal), Keulen.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons