Niks meer op het spel voor FC Volendam en Roda JC in slotduel [video]

Volendam

Het stempel: ’om des keizers baard’ lijkt bedacht voor het laatste duel van dit seizoen van FC Volendam. Voor tegenstander Roda JC staat er ook niks meer op het spel.

Het seizoen van beide clubs toont behoorlijk wat overeenkomsten. Het is desastreus verlopen, de doelstelling is niet behaald en de trainer is onderweg ontslagen.

,,Roda JC verloor vorige week in blessuretijd hun kans op de play-offs. Hopelijk kunnen we er een open wedstrijd van maken”, aldus trainer Hans de Koning die Paul Kok mist met knieklachten. ,,We pakken de wedstrijd serieus aan, maar ik hoop ook dat ik wat speelminuten kan geven aan jongens die vertrekken.”

Voor De Koning is het de tweede keer dat er einde komt aan het trainerschap bij FC Volendam. Hij verving Misha Salden in september. ,,Ik vond het prachtig om te doen, alleen is het heel jammer dat de doelstelling niet behaald is. Het is een talentvolle, maar wisselvallige groep. Ook misten we belangrijke pionnen gedurende het seizoen. De nieuwe leiding weet wat het te doen staat.”

En over zijn eigen toekomst. ,,Er spelen wel wat dingen. Maar dat hangt ook af van promotie of degradatie en budgetten. Er is interesse uit Frankrijk, maar het enige Frans dat ik spreek is bonjour en au revoir. Concreet is er nog niets in ieder geval. Als ik niks te doen heb, zit ik hier op de tribune. Ik blijf liefhebber en heb hier vrienden.”

Het seizoen is overigens niet direct ten einde voor de spelers na de wedstrijd van vrijdag. De selectie traint nog door tot Jong FC Volendam klaar is. ,,We zijn één selectie. Het team van Johan speelt nog vier duels en maakt nog alle kans op promotie.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen