Ondernemers aan Noord-Hollandse provinciepolitiek: pak A8-A9 en Duinpolderweg aan

Peter Schat
Haarlem

Vier ondernemersorganisaties bepleiten bij de coalitieonderhandelaars enkele Noord-Hollandse oost-westwegverbindingen aan te pakken. Het gaat om de A8-A9 en de provinciale wegen N205 en N206 (Duinpolderweg).

Het is niet zo dat de organisaties voelen dat de onderhandelingen op dat punt in een bepaalde richting geduwd moeten worden, omdat het voortouw bij de formatie door GroenLinks genomen wordt, de partij die geen voorstander is van stroomlijnen van deze verbindingen.

„Nee hoor, het gaat er louter om dat we nu de onderhandelingen gaande zijn gezamenlijk per brief aandringen op een samenhangende aanpak voor de mobiliteit in de regio”, zegt Quinten Snijders van Transport & Logistiek Nederland, een van de vier organisaties. De andere zijn evofenedex, VNO-NCW West en Bouwend Nederland.

De vier stellen dat bij uitblijven van de A8-A9 Krommenie, Assendelft en Wormerveer dagelijks blootgesteld worden aan hoge concentraties fijnstof door files. Ook is de verkeersveiligheid op de provinciale weg in het geding.

Daarnaast is er de laatste jaren een afname van werkgelegenheid in de Bollenstreek en juist een groeiende werkgelegenheid rond de Greenports en Schiphol. ’Deze onbalans zal leiden tot extra verkeer tussen de N205 en N206’.

’Ook hebben de recente weekenden aangetoond dat het grote aantal bezoekers van de Keukenhof in de huidige verkeerssituatie een verkeersinfarct tot gevolg heeft’, aldus de vier.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen