Premium

Rodny Cabral trekt verder en verlaat Telstar

Rodny Cabral trekt verder en verlaat Telstar
Rodny Lopes Cabral in duel met Elisha Sam van FC Eindhoven. Hij speelt vanavond zijn laatste wedstrijd als witte leeuw.
© Foto united photos / rob van wieringen
Velsen-Zuid

De wedstrijd tegen Jong PSV is vrijdagavond de laatste officiële wedstrijd van rechtsback Rodny Cabral in het shirt van Telstar.

De 24-jarige rechtsback heeft besloten om na twee jaar bij de witte leeuwen verder te trekken. Zijn contract loopt deze zomer af. Telstar deed hem een nieuwe aanbieding, maar daar is hij niet op ingegaan. ,,Ik heb hier twee mooie jaren gehad. Ik doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en sloot aan bij het eerste elftal, maar brak door blessures nooit door. Bij Telstar kreeg ik de kans om ervaring op te doen in het betaalde voetbal”, zo vertelt de Rotterdammer. ,,Ik heb hier veel geleerd en heb mij goed kunnen ontwikkelen. Ik ben ambitieus en wil graag een volgende stap zetten.”

Concrete aanbiedingen heeft Cabral naar eigen zeggen nog niet gehad. ,,Nee, ik denk dat het na het seizoen verder wordt besproken met mijn zaakwaarnemer. Ik heb geen specifieke voorkeur voor een club of competitie. Ik sta zowel open voor clubs in Nederland als uit het buitenland.”

De Graafschap

Over zijn hoogtepunt is Cabral duidelijk: ,,Dat was absoluut het spelen van de play-offs vorig seizoen tegen De Graafschap. Het was mooi om tijdens ons eerste seizoen direct zo succesvol te zijn. Dit jaar waren we ook dichtbij, het blijft jammer dat we het net niet hebben gehaald.”

Trainer Mike Snoei zegt de keuze van Cabral te begrijpen. ,,Hij heeft bij ons tijdig aangegeven zijn contract niet te willen verlegen. Het is jammer, maar ook gezond dat spelers na twee jaar Telstar willen kijken wat er nog voor ze inzit. Dat geldt voor meer voor spelers. Natuurlijk hoop ik dat Toine van Huizen en Elso Brito ook volgend seizoen bij Telstar spelen, maar ze moeten het wel echt willen.”

Rodny Cabral kwam tot op heden tot 68 competitiewedstrijden voor Telstar.

Mike Snoei beschikt over een vrijwel fitte selectie. Alleen Jasper van Heertum en Danny van Haaren zijn onzeker. Omdat de wedstrijd tegen Telstar voor Jong PSV de laatste van het seizoen is en trainer Dennis Haar afscheid neemt, is gekozen voor het Philips Stadion als plaats van handeling. Snoei: ,,Het zal een mooie , maar ook zware wedstrijd worden. PSV komt met zijn sterkste team. Wij zien het als een uitdaging om het seizoen goed af te sluiten.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen