Veel Haarlems, veel Hollands en veel party op Bevrijdingspop 2019

Peter Bruyn
Haarlem

Dat Bevrijdingspop 2019 vooral een Nederlands muziekfeestje wordt is duidelijk. Maar dat neemt niet weg dat één van de headliners toch echt Amerikaans is. Twee jaar geleden zetten de Fun Lovin Criminals uit New York in Bloemendaal aan Zee Woodstock69 nog op z’n kop en ook de Haarlemmerhout gaan ze ongetwijfeld inpakken met hun partypop die niet zelden over pretsigaretten gaat.

Een andere man die extra aandacht verdiend is de Britse Congolese singer-songwriter Jordan Mackampa.

Hij staat rond half vier op het Jupilerpodium. Vertrouwde en gegarandeerde publiekstrekkers zijn er genoeg dit jaar, zeker op het Houtpodium met Jett Rebel, Van Dik Hout, Jungle by Night, Miss Montreal en knuffel-hitrapper Ronnie Flex en met De Likt op het Jupilerpodium.

Maar daarnaast is ook Haarlem goed vertegenwoordigd met artiesten die in veel gevallen minstens zoveel te bieden te hebben. Natuurlijk mag kersverse Acda Award-winnaar Ellij het festival openen. Hun grootste optreden tot dusverre.

Ook mooi dat Yorick van Norden op het Houtpodium staat om de liedjes van zijn inmiddels veel geprezen album The Jester te brengen. En op het Jupilerpodium de broeierige P-funk van voormalig Gotcha!-frontman E1 Ten.

Het ook al Haarlemse Peperbek kreeg onlangs op Koningsdag de Vijfhoek al massaal aan het dansen. Nog meer lokaal talent bij singer-songwriter Gyo Kretz, de rootsrockers van The Last Wave en het sprankelende Love Couple.

Bekijk het hele programma op www.bevrijdingspop.nl

Lees ook: Martin Buitenhuis met Van Dik Hout op Bevrijdingspop: ’Vrijheid is kwetsbaar en die kwetsbaarheid moet je verdedigen.’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen