Inschrijving Noord-Hollandse fietstochten ’24-uur trappen tegen Huntington’ online gestart

Inschrijving Noord-Hollandse fietstochten ’24-uur trappen tegen Huntington’ online gestart
Shirt estafettetocht.
© Foto Edwin Stolp
Zaanstad

Fietsliefhebbers kunnen zich vanaf heden online aanmelden voor de sponsortocht ’24-uur trappen tegen Huntington’ op 22 en 23 juni via www.huntingtonzaanstreek.nl. Doel is het inzamelen van geld voor onderzoek naar de erfelijke ziekte Huntington.

De actie is een initiatief van Zaandammer Edwin Stolp, zelf patiënt. Huntington is een erfelijke, nog ongeneeslijke ziekte die de hersenen steeds verder aantast, met verschijnselen vergelijkbaar met ALS, Parkinson en Alzheimer.)

Het hele weekend wordt er letterlijk getrapt tegen Huntington in een 110 kilometer lange estafette-fietstocht, een toertocht van 40 kilometer en een voetbalfestijn bij VVV Westzaan. Voor de estafette wordt in teams van maximaal tien deelnemers op vooraf bepaalde vertrektijden gestart. Het eerste team start zaterdag 22 juni om 15.00 uur, het laatste team zal 24 uur later de estafette volbrengen. Het inschrijfbedrag bedraagt €37,50 per deelnemer. Hiervoor krijgt elke deelnemer een Huntington fietsshirt. Er zijn minimaal zestig deelnemers nodig.

VVV Westzaan en de IJsclub Lambert Melisz organiseren bovendien belangeloos tal van activiteiten. Met een voetbaltoernooi, boerengolf, prutrace en de 40 kilometer lange toertocht langs kasteel Marquette in Heemkerk. De kosten per deelnemer aan deze tocht bedragen €5,00.

Ook andere donaties zijn welkom via de website www.huntingtonzaanstreek.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons