De Nozem en de Non in Heemskerk verkocht, maar blijft poppodium

Nozem en de Non.

Nozem en de Non.© Archief

Eric Kok
Heemskerk

De Nozem en de Non in Heemskerk blijft een poppodium. Het gebouw wordt gekocht door het plaatselijke bouwbedrijf Dijkman Carbaat. Dat verhuurt het aan onder meer de Culturele Cirkel, het Cultuurhuis en horeca-uitbater Arjan Sierhuis.

De gemeente draagt het gebouw medio juni over aan de nieuwe eigenaar. Dijkman Carbaat Bouw verbouwt het pand ingrijpend. De horeca, een grand café, kan in december open, de culturele programmering begint in januari.

Lees ook: ’Elke Heemskerker ging uit in de Nozem en de Non’

Patronaat

Het Cultuurhuis gebruikt het podium voor optredens van zijn popafdeling. Ook wordt er samengewerkt met het Patronaat in Haarlem om ’een hoogwaardig popprogramma’ op te zetten met concerten van nieuwe en gevestigde namen, dansavonden en frisfeesten.

De Culturele Cirkel vindt er onderdak voor haar theater-, muziek- en filmvoorstellingen. De organisatie zit nu tijdelijk in de Vrijburcht, nadat ze de vaste stek van het Harteheem moest verlaten.

Het grand café van Sierhuis gaat zeven dagen per week open van tien uur ’s ochtends tot in de avonduren.

IJmond Nieuws huurt een ruimte op de bovenverdieping. Daarmee wordt de omroep buurman van Heemskerk FM, waar de vrijwilligers net met ruzie afstand van namen.

Een bedrag voor de verkoop is niet bekend gemaakt. Volgens wethouder Gaatze de Vries ,,hebben de euro’s niet alleen de doorslag gegeven. Het gaat de gemeente ook om de inhoud. We willen een goed aanbod aan activiteiten, niet alleen ’s avonds, maar ook overdag en de hele week door.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.