College van Bloemendaal achter monument verzetsfamilie Van Hall

Marlies ter Borg uit Bloemendaal wil dat er in Bloemendaal een verzetsmonument komt voor de broers Gijs en Walraven van Hall.

Marlies ter Borg uit Bloemendaal wil dat er in Bloemendaal een verzetsmonument komt voor de broers Gijs en Walraven van Hall.© Archieffoto

Arthur de Mijttenaere
Aerdenhout

Burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal staat achter het idee om een verzetsmonument op te richten voor de broers Gijs en Walraven van Hall. De broers, beter bekend als de bankiers van het verzet, zijn opgegroeid in Bloemendaal.

Roest is onder de indruk van het moedige verhaal van de broers. Walraven werd aan het eind van de oorlog doodgeschoten door de bezetter. ,,In principe omarmt het college het initiatief.’’ Roest staat wel op de nadrukkelijke instemming van de familie. Ook wil het college er niet direct geld voor uittrekken. ,,Het is wat ons betreft een particulier initiatief, denk aan crowdfunding of aan fondsen.’’ Initiatiefnemer van het monument is de Bloemendaalse Marlies ter Borg. Zij woont in het vroegere huis van de Van Halls.

Regionaal 1: ’Verzetsheld zonder werk na oorlog’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen