Premium

Elisa (7) trouwt met haar oma Hannie (66), omdat een ’feessie’ veel leuker is dan treuren

Elisa (7) trouwt met haar oma Hannie (66), omdat een ’feessie’ veel leuker is dan treuren
Elisa en oma Hannie besluiten de ceremonie in de achtertuin met een kus.
© Foto George Stoekenbroek
Den Helder

Feest voor Elisa van Ess (7) en haar oma Hannie Meijer (66). Zondag ’trouwden’ ze in de achtertuin van moeder Nathalie Meijer in Den Helder. Het was Elisa die oma ten huwelijk vroeg. Moeder Nathalie en oma Hannie zorgden ervoor dat alles voor elkaar kwam, ze ’vonden het wel tijd voor een feessie’.

Ze konden wel even wat vrolijks gebruiken. Hannie Meijer kreeg in maart te horen dat ze kanker heeft. Hoe lang ze er nog is, dat weten ze niet. Maar voor treuren is er geen tijd. Zo zit de familie Meijer niet in elkaar.

„Ik voel me niet ziek en ben niet bezig met doodgaan. Ik ben alleen maar mooie dingen aan het doen. Herinneringen maken. Zo’n bruiloft is leuk voor Elisa om op terug te kijken.”

Ballonnenboog

De dag wordt professioneel aangepakt, vertelden ze kort voor het feest. Nathalie Meijer: „We hebben alles. Bruidsboeketten, een taart, een ballonnenboog. Een zus van mijn moeder en opa Johan zijn beiden getuige. En ik ben de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. De hele poppenkast.”

Elisa en oma Hannie hebben beiden een trouwjurk gekocht voor de feestelijke dag. „Elisa wilde de jurk telkens al aandoen. Ach, als ik die meid zie in haar trouwjurkie, dan ben ik echt volmaakt gelukkig.”

Mooiste cadeau

Elisa heeft een bijzondere band met haar oma. „Dat begon al toen ik hoorde dat Nathalie zwanger was. Ze deed een test, vertelde het en toen kwam sinterklaas binnenlopen. Elisa is het mooiste cadeau dat ik ooit kreeg. En ze is naar mij en haar opa vernoemd, ze heet eigenlijk Elisa Johanna.”

Elke dinsdag en vrijdag komt Elisa naar opa en oma toe. Makkelijk, want ze wonen om de hoek. Nathalie Meijer: „En mijn moeder heeft me altijd gesteund, ook toen we hoorden dat Elisa fragiele-X syndroom en een dubbele chromosoom 9 heeft, waardoor haar ontwikkeling achterloopt.”

Zondag trouwen, maandag de eerste chemo. Hannie Meijer: „Het is voor de herinnering mooier als ik nog haar heb.”

Huwelijksjubileum

Ze lacht. „Vroeger telde ik de jaren. Toen ik hoorde dat ik ziek was, grapte ik telkens dat ik van mueslibox naar mueslibox leef. Is-ie op? Nou, weer drie weken overleefd. Misschien dat ik nu maar van huwelijksjubileum naar huwelijksjubileum ga leven.”

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen