En het allermooiste mozaïek van de Bloemendagen is... ’Jesus Christ Superstar’

Jesus Christ Superstar, het winnende mozaïek.
© Foto Stichting De Bloemendagen/Linda van den Berg
Jesus Christ Superstar, het winnende mozaïek.
© Foto Stichting De Bloemendagen/Linda van den Berg
Jesus Christ Superstar, het winnende mozaïek.
© Foto Stichting De Bloemendagen/Linda van den Berg
1/3
Breezand

’Jesus Christ Superstar’ van prikploeg Lieve’s Hoeve is het mooiste mozaïek van de Bloemendagen 2019. De uitslag van de 66e editie van het zesdaagse evenement in Anna Paulowna en Breezand werd zaterdagavond bekend in zaal Bloemenlust in Breezand.

In 2015 werd deze prikploeg kampioen in de categorie werkstukken. De vakjury was zaterdag unaniem over de winnaar en beloonde die met 118,6 punten.

Het winnende mozaïek is te zien op het adres Meerweg 52 in Breezand. De prikploeg Lieve’s Hoeve bestaat uit een grote groep vrienden en familie.

Jesus Christ Superstar, het winnende mozaïek. Eén werkstuk, hier als drieluik.
© Foto Stichting De Bloemendagen/Linda van den Berg

’Anders dan anders’

Deze keer was het prikken ’anders dan anders’, aldus prikker Martine Laghuwitz. ,,Normaal zie je tijdens het prikken al het resultaat, maar dat was dit jaar pas nadat het in de tuin was gezet. Iedereen bleef stil, het was meteen goed.”

Nummer twee is de familie Kesteloo en prikploeg met 115,7 punten met het mozaïek ’Wolf terug in NL’ (Wallerweg 6a in Breezand).

Op de derde plek zijn de zusjes Duineveld geëindigd met het mozaïek ’Rafiki’, met 113,1 punten (Ceresplein 4, Breezand).

De top drie krijgt van de jury het predikant ’ereklasse met lof’.

Overige categorieën

Bij de categorie toekomst (13-20 jaar) werd prikploeg 4Fun met ’Onthutst’ kampioen (112,5 punten). Te zien op Meerweg 43 in Breezand.

Cor’s mini Kroost met ’Nijntje, lief klein konijntje’ werd tweede (95,5 punten, Stoomweg 48, Breezand), derde werd Prikkende Studenten met ’Moonlight’ (91,7 punten, Middenweg 28, Breezand).

Het verhaal van...

Kampioen werkstukken werd De Gelderse Buurt prikkers met ’Het verhaal van…’ (110,4 punten, Molenvaart 517, Breezand). Op de voet gevolgd door Jan-Evert en de Zandvaart prikkers met ’Duck 65 jaar’ (109 punten, Zandvaart 116, Breezand). De derde prijs ging naar De Hyacintjes met ’Wil je ook op de foto met Jungle book?’ (106,9 punten, Hyacintenstraat 15, Breezand).

Bij de jeugd won VermeerMAX met ’Op pad’ (108,5 punten, Vemeerstraat 33, Anna Paulowna). Dries en Eline van der Lee werden tweede met ’Ode aan de Middenweg’ (104,8 punten, Middenweg 26, Breezand). Met 103,2 punten eindigden de Poldersteinertjes als derde met ’Dombo klein wasje!’ (Hornstein 6, Anna Paulowna).

Bruggen

In de groep bruggen won ’Kinderbrug’ van Fanja & Femmy (109,1 punten, Molenvaart 84, Anna Paulowna). Porta Via pakte de eerste prijs in de categorie bedrijven in kleur met ’Dé pizzaria van Anna Paulowna’ (81,5 punten, Kruiswijk 14, Anna Paulowna).

In de categorie eigen huis won ’Waar is de kermis??’, van de familie Vledder (115,3 punten, Wallerweg 2, Breezand).

Extra prijzen

De fantasieprijs van Galerie Doolaard en atelier De Keesschuur ging naar ’Valkenhof zet alles op het spel!’, van buren Valkenhof (Valkenhof 1-39, Anna Paulowna).

De fantasie aanmoedigingsprijs, beschikbaar gesteld door eveneens Galerie Doolaard en atelier De Keesschuur, kreeg ’Dagboek van een muts’, door De Blondies (J.C. de Leeuwweg, Breezand)

De muziekprijs, uitgeloofd door SNIP Muziek en Entertainment, ging naar ’Scouting’, van de Vermeerboys (Vermeerstraat 26, Anna Paulowna).

De publieksprijs wordt maandag 29 april ’s middags bekend gemaakt. Stemmen kan nog tot en met maandag 29 april tot 12 uur via www.bloemendagen.nl/nieuws

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.