ME haalt vijftig vandalen uit trein bij Castricum [update]

© Foto’s: Mizzle Media

1 / 4
Internetredactie
Castricum

De ME heeft zaterdagmiddag circa vijftig jongeren uit een stilstaande trein gehaald bij station Castricum. Zij zouden vernielingen hebben aangericht. Tussen Uitgeest en Alkmaar reden hierdoor tijdelijk veel minder treinen.

De politie is massaal aanwezig op het station van Castricum. Agenten hebben de toegang naar de perrons met lint afgezet. Een politiehelikopter vliegt boven het stationsgebied.

ProRail spreekt van ’vandalen’ die door de ME uit de trein zijn gehaald. ,,Het gaat om ongeveer vijftig jongeren die vernielingen aanrichtten’’, bevestigt een woordvoerder van de politie. Een persoon is aangehouden.

Update 15.00 uur: Tussen Uitgeest en Alkmaar zijn de beperkingen voorbij. De vertraging neemt af. De treinen rijden weer normaal rond 15.15 uur.

De overlast door een aantal reizigers is echter nog niet voorbij. De politie blijft voorlopig aanwezig op het station.

Update 19.15 uur: Na een eerste inspectie blijkt de averij aan de trein die bij Castricum werd weggesleept mee te vallen, maar de spoorwegen willen de schade wel verhalen op de dader(s). Zaterdag was een persoon aangehouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.