Automobilist zonder rijbewijs ramt lantaarnpaal na politieachtervolging in Hoorn

© Foto: ANP XTRA/Lex van Lieshout

Hoorn

Een 26-jarige man is zaterdagochtend aangehouden op de Scheldeweg in Hoorn nadat hij met zijn auto bijna de zijkant uit een politiewagen had gereden.

De politiewagen reed omstreeks 4.30 uur op de Scheldeweg toen een auto met hoge snelheid vanaf de Boedijnhof kwam aangereden. De bestuurder wilde de Scheldeweg opdraaien. Zowel hij als de agent die de politiewagen bestuurde, moesten er alles aan doen om een aanrijding te voorkomen.

De agent zette de dienstwagen daarop aan de kant om met de automobilist in gesprek te gaan. Die keerde zijn voertuig echter om en ging ervandoor. Een korte achtervolging volgde en eindigde op de Scheldeweg toen de bestuurder een bocht miste, via de stoep de berm inreed en tegen een lantarenpaal botste.

De verdachte ging er aanvankelijk nog rennend vandoor, maar kon vrij snel worden aangehouden, meldt de politie. De man leek onder invloed van alcohol of drugs, maar weigerde mee te werken aan een blaas- en speekseltest. Een bloedproef wees hij eveneens van de hand. Hierdoor kon niet worden vastgesteld of hij daadwerkelijk onder invloed was.

Het weigeren van een bloedproef wordt gezien als misdrijf. Bij controle bleek de man zonder woonadres ook niet in het bezit van een rijbewijs.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen