Justitie verwijt ’stekende automobilist’ poging doodslag en/of moord na incidenten in Egmond, Limmen en Barsingerhorn

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

De 23-jarige Julianadorper die is gearresteerd vanwege het steken van vier willekeurige vrouwen in Egmond, Limmen en Barsingerhorn wordt door justitie poging tot doodslag en/of - moord verweten.

Dat is vrijdag gebleken tijdens de voorgeleiding van de ’stekende automobilist’ bij de rechter-commissaris in Alkmaar.

In bewaring

Deze onderzoeksrechter heeft besloten de man, die al twee dagen vast zat, minimaal twee weken in bewaring te stellen.

,,De tenlastelegging is een voorlopige’’, benadrukt woordvoerster Tine Zwiers van het Openbaar Ministerie.

,,Dat kan tijdens de verhoren of gedurende het proces altijd nog worden aangepast.’’

Opzettelijk

Het verschil tussen poging tot doodslag en - moord is dat het eerste niet met voorbedachte rade, dus opzettelijk, is gebeurd. Het verwijt kan per incident verschillen.

Over het motief en of de Julianadorper intussen een bekentenis heeft afgelegd, doet justitie tijdens het strafrechtelijk onderzoek geen nadere mededelingen.

Recherchespeurwerk

De verdachte, die woensdagavond na vijf maanden recherchespeurwerk is opgepakt, hoort over twee weken of zijn gevangenhouding zal worden verlengd. Dan moet hij op raadkamer komen.

De ’stekende automobilist’ verwondde op 22 november vorig jaar een 18-jarige fietsster en 52-jarige hardloopster uit Limmen met een scherp voorwerp.

Prooi

Vier dagen later werd een 18-jarige hardloopster uit Egmond-Binnen het slachtoffer in Egmond aan den Hoef. Op 26 januari dit jaar was een 15-jarige fietsster in Barsingerhorn zijn prooi.

Lees ook: ’Stekende automobilist’ is opgepakt: Julianadorper gearresteerd voor vier incidenten in Egmond, Limmen en Barsingerhorn

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.