Zwakke vissersderby blijft zonder winnaar [video]

Velsen-Zuid

Een zeer matige en weinig verheffende vissersderby heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. Telstar en Volendam hielden het op een 1-1 gelijkspel.

Waar FC Volendam nergens meer voor speelt, gloorde er voor Telstar voor aanvang van de wedstrijd nog een klein straaltje hoop. Het team van Mike Snoei keek tegen een achterstand van vijf punten aan op periodekoploper Almere City en hoopte op een misstap van de Almeerders tegen Jong PSV.

In de eerste helft was FC Volendam nergens. Het maakte de eerste helft een haast angstige indruk. De spelers wisten de bal amper in de ploeg te houden en waren niet in staat om een aanval op te zetten.

De openingstreffer viel na een klein half uur vanuit een prachtige crosspass van Senne Lynen. Terell Ondaan was koel en verschalkte Nordin Mulder vanuit de kleine hoek. Het leek op dat moment een eenvoudig avondje voor Telstar te gaan worden, maar vlak voor tijd werd het vanuit het schijnbare niets toch gelijk. Derry John Murkin verzond een bal vanaf de zijlaan richting een vrijstaande Rodney Antwi die gemakkelijk in kon koppen.

In de tweede helft draaiden de rollen om. Volendam speelde vrijuit en kreeg een aantal. De kans was voor de sterk spelende Murkin. Na een handig overstapje van Antwi, had hij de bal voor het intikken.

Het spel van Telstar was de tweede helft zwaar ondermaats, maar een kopbal van Senne Lynen dwong keeper Bakker tot het uiterste. Hij tikte de bal over. Telstar is na het gelijke spel kansloos voor deelname aan de play-offs.

Telstar-FC Volendam 1-1

27. Ondaan 1-0, 42. Antwi 1-1

Geel: 81. Lynen (Telstar), 90. Deul (FC Volendam)

Telstar Van der Maaten; Cabral, Van Iperen (59. Van Heertum), Brito, Korpershoek, Springer (68. El Idrissi); Najah, Van Doorm (76. Mertens), Lynen; Ondaan, Moreira

FC Volendam Bakker; Schouten, Tol, Baly, Smal; Visser, Doodeman, Veerman, Murkin; Antwi, Berenstein

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen