Oud-profvoetballer Johan Plat volgt FC Volendam-icoon Johan Steur op als trainer beloftenteam

Johan Plat (rechts) als speler van Hansa Rostock in actie tegen Bayern München
Volendam

Oud-profvoetballer Johan Plat is volgend seizoen trainer van het beloftenteam van FC Volendam. Het betekent het afscheid van clubicoon Johan Steur als trainer.

Met Steur wordt momenteel gesproken over een andere functie binnen de club, mogelijk in de scouting. De oud-speler van de club was sinds 1998 jeugdtrainer, assistent-trainer en gedurende drie periodes interim-trainer van het eerste elftal. In december 2017 werd hij trainer van het beloftenelftal van FC Volendam. In 2005 onderbrak hij zijn Volendamse periode voor een avontuur in Armenië.

De nieuwe trainer Johan Plat (32) sloot zijn voetballoopbaan in 2016 af bij Katwijk, waarna hij werd opgenomen in de trainersstaf van de Katwijkers. Hij is nu jeugdtrainer bij RKAV Volendam. Vóór Katwijk voetbalde Plat bij FC Volendam, FC Zwolle, FC Dordrecht, FC Oss, Telstar, Hansa Rostock (Duitsland) en Roda JC.

De relatief onervaren trainer mag zich volgend jaar mogelijk bewijzen in de tweede divisie. Jong FC Volendam strijdt mee om de titel in de derde divisie zondag.

De veranderingen in de trainersstaf passen bij de nieuwe wind die waait bij FC Volendam. Wim Jonk is door een nieuw bestuur aangesteld als hoofdtrainer. Sipke Hulshoff - nu nog assistent-trainer bij SC Cambuur - wordt zijn rechterhand.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen