Lintjesregen in Stede Broec: twee gedecoreerden

Lintjesregen in Stede Broec: twee gedecoreerden
Gerard Laan en Riet Botman aan de zijde van burgemeester Ronald Wortelboer.
© foto Harrie Kusters
Stede Broec

In de Oude Kerk in Stede Broec zijn Riet Botman-Slagter en Gerard Laan benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Wortelboer reikte de onderscheidingen uit.

Decoranda Botman (78) begon haar vrijwilligersloopbaan al in 1958 als leider van ’De Rakkers’ van de jeugdbeweging Jong Nederland in Hoogkarspel. Vervolgens was zij tussen 1980 en 1990 secretaris van de Bovenkarspelse turn- en gymnastiekvereniging TRIOS. Tussen 1986 en 2016 bezorgde Botman de dorpskrant. Tegenwoordig is mevrouw Botman nog actief als collectant en wijkcoördinator van de Nierstichting en vrijwilliger bij De Zonnebloem in Bovenkarspel.

Decorandus Laan (69) was nauw betrokken bij verschillende sportverenigingen, zoals IJsvermaak in Bovenkarspel (1978-heden), voetbalvereniging Zouaven in Grootebroek (1993-heden) en volleybalvereniging Simokos in Bovenkarspel (1995-heden).

Ook was hij van 1967 tot 2013 jeugdscheidsrechter bij de KNVB. Buiten de sport zet hij zich tegenwoordig nog steeds in voor de uitvaartvereniging Sint Jozef.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen