Premium

’Onnozel’ stelend stel uit Zaandam krijgt toch boete van rechter

’Onnozel’ stelend stel uit Zaandam krijgt toch boete van rechter
© Archieffoto
Zaandam

Een jong Bulgaars stel uit Zaandam moet een boete van 250 euro betalen, omdat ze 26 februari bij de Primark een spijkerbroek en een slipje hebben gestolen.

De rechter ging vrijdag niet in op het verzoek van hun advocaat om een voorwaardelijke boete op te leggen, omdat het stel (22 en 20 jaar oud) onnozel en naïef zou zijn.

Bewakingscamera’s van de kledingwinkel legden vast hoe de 22-jarige Zaandammer eerst een groene spijkerbroek in de rugtas van zijn vriendin deed. Daarna ging het stel naar de lingerie-afdeling, waar de jonge vrouw een string aan haar vriend gaf die het in zijn jaszak frommelde.

Het jonge stel, dat binnenkort gaat trouwen, was niet op de zitting aanwezig. Hun raadsman zei dat de twee zich erg schamen. Volgens hem hebben de Zaandammers hem bezworen dat het beslist niet de bedoeling was om de kleren te stelen. Ze zouden op zoek zijn geweest naar zijn moeder en hadden daarna alsnog willen betalen.

Dat ging er bij de officier van justitie niet in. Zij hield het op een schoolvoorbeeld van winkeldiefstal en eiste tegen beiden een boete van 300 euro.

De advocaat zei dat zijn cliënten dat nooit kunnen betalen, wat betekent dat ze in de cel belanden. De raadsman vroeg zich af of de diefstal het stel wel kan worden toegerekend.

De politierechter vond van wel. Volgens de rechter moet het voor het jonge stel niet al te moeilijk zijn om ieder 250 euro bij elkaar te verdienen.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen