FC Volendam voelt verplichting aan tegenstanders Telstar [video]

Volendam

Hoewel het een seizoen is om snel te vergeten, is de laatste uitwedstrijd voor FC Volendam een interessante. De Noord-Hollandse vissersderby tegen Telstar staat op het programma.

Telstar heeft een kleine theoretische kans op het bereiken van de play-offs. FC Volendam is uitgespeeld en snakt naar het einde. ,,Maar je hebt de verplichting aan tegenstanders van Telstar om je best te doen. Ze zijn nog niet uitgeschakeld, want in de periode kunnen ze boven Almere komen. Bovendien kunnen onze spelers zich verkopen in een derby”, aldus De Koning.

,,Ons niveau is NEC-thuis de tweede helft. Alleen dat brengen we niet altijd. Zo konden we maandag tegen Jong Utrecht bij rust met 6-0 voorstaan, maar we verliezen door een paar blunders. Zo moet je ook relativeren”

De recordboeken ingaan als het slechtste FC Volendam ooit in de eerste divisie gaat deze selectie niet gebeuren. Dat ‘record’ blijft op naam van de klas 1999/2000, die gemiddeld 0,91 punt per wedstrijd pakte. Dit elftal heeft nog twee punten nodig om ook jaar 2009/2010 ‘voor te blijven’.

Vooral de waardeloze reeks begin dit seizoen (drie punten uit zeven duels) drukt het gemiddelde behoorlijk. Maar ook als het hele seizoen de lijn Hans de Koning zou zijn ingezet (1,24 punt per duel), had het elftal zestiende gestaan en nu al zeker geweest van het mislopen van de play-offs.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen