Woningstichting Den Helder steekt winst 2018 in stadsvernieuwing

Van onze verslaggever
Den Helder

Woningstichting Den Helder heeft in 2018 een positief resultaat geboekt van €1,432 miljoen. In 2017 was er nog een verlies van 1.062 miljoen euro. Het geld zal worden geïnvesteerd in de stadsvernieuwing.

Naast de aandacht voor stadsvernieuwing ligt het accent ook op verduurzaming van de woningvoorraad. Het regeringsbeleid stuurt aan op het gasloos maken van alle woningen in 2050. Financieel directeur Peter Kramer: ,,Wij bereiden ons bezit stapsgewijs voor op gasloos. In 2018 intensiveerde Woningstichting/Helder Vastgoed haar verduurzamingsactiviteiten, in het bijzonder door woningen te isoleren. Dit brengt onze huurders lagere woonlasten en meer wooncomfort.’’

In De Schooten vernieuwde Woningstichting tientallen daken. Kramer: ,,In de Van Galenstraat, Cronjéstraat en de De Wetstraat zijn niet alleen de daken vernieuwd maar ook de gevels. Bovendien gaven we de woningen hun oorspronkelijke, fraaie uiterlijk weer terug. Behalve in isolatie investeren we ook in zonnepanelen: 4000 woningen krijgen elk zes panelen. De eerste 500 woningen zijn al voorzien en in 2019 staan de volgende 1000 woningen op de lijst. De huurders betalen hiervoor per saldo geen extra bijdrage.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.