’Stekende automobilist’ is opgepakt: Julianadorper gearresteerd voor vier incidenten in Egmond, Limmen en Barsingerhorn

© ANP Graphics

Martijn Gijsbertsen
Egmond-Binnen

Na een zoektocht van ruim vijf maanden heeft de politie woensdagavond een 23-jarige Julianadorper aangehouden op verdenking van een reeks van vier steekincidenten in Noord-Holland.

Deze incidenten vonden plaats in Egmond, Limmen en Barsingerhorn.

De politie denkt met de aanhouding de zaak te hebben opgelost. De incidenten leidden tot grote onrust. Veel bewoners voelden zich lange tijd onveilig op straat. Over een motief kan de politie nog niets zeggen.

Lees hier meer: Familie van slachtoffer uit Egmond-Binnen laat tranen vrije loop na arrestatie ’stekende automobilist’

Hoe de recherche een doorbraak heeft bereikt en op welke wijze het team de vermoedelijke dader precies op het spoor is gekomen, wil politiewoordvoerster Wendy Boudewijn niet prijsgeven. ,,Laten we het houden op uitstekend recherchewerk.’’

Geen DNA-match

Er is volgens haar desgevraagd geen sprake van een zogeheten DNA-match. ,,Toch denken we de dader te hebben. Hij is een bekende van de politie, maar niet eerder door ons met dit soort grote zaken in verband gebracht.”

Lees ook: Kustdorpen in Noord-Holland zijn in de ban van stekende automobilist

De verdachte uit Julianadorp wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of en zo ja voor hoe lang de man in bewaring zal worden gesteld. De man wordt donderdag uitvoerig in etappes verhoord.

De politie doet onderzoek na een van de incidenten in de buurt van Egmond/Limmen.© Archieffoto

Op donderdag 22 november werden een 18-jarige fietsster uit Limmen en 52-jarige hardloopster uit hetzelfde dorp op de Zanddijk tussen Limmen en Egmond-Binnen zonder aanleiding aangereden en met een scherp voorwerp verwond.

Op soortgelijke wijze raakte vier dagen later op de Rinnegommerlaan in Egmond aan den Hoef een 18-jarige hardloopster uit Egmond-Binnen gewond en liep een klaplong op.

Zaterdag 26 januari werd een 15-jarig meisje op de Heerenweg in Barsingerhorn tijdens het fietsen gepasseerd door een auto en met een scherp voorwerp in haar arm geraakt.

Lees ook: Politie sluit verband tussen diverse steekincidenten met onbekende automobilist in Noord-Holland niet langer uit

Verband

Het was voor de politie enige tijd onduidelijk of de automobilist die betrokken was bij deze incidenten, dezelfde was en of er een verband was tussen de misdrijven. Die link is nu gelegd.

Na uitgebreid onderzoek en sporen uit de afzonderlijke onderzoeken aan elkaar te koppelen, kreeg het rechercheteam de 23-jarige verdachte uit Julianadorp in het vizier.

Tips

In totaal zijn er ruim 150 tips binnengekomen naar aanleiding van onder andere de getuigenoproep in de tv-uitzendingen van ’Opsporing Verzocht’ en ’Bureau NH’.

,,Deze informatie heeft zeker een bijdrage geleverd aan het onderzoek en het rechercheteam is tipgevers en getuigen hiervoor dankbaar’’, aldus Boudewijn. Er is geen sprake van een gouden tip.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.