Stapels nep merkkleding in beslag genomen, Haarlemmer (34) en Amsterdammer (21) opgepakt [video]

1/2
Amsterdam

De Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) heeft woensdag een 34-jarige Haarlemmer en een 21-jarige Amsterdammer aangehouden, omdat ze worden verdacht van handel in vervalste merkkleding. Dat maakt die dienst donderdagochtend bekend. De FIOD heeft stapels kleding en schoenen in beslag genomen.

De aanhoudingen werden gedaan in Amsterdam, waar op twee bedrijfsadressen opslagboxen vol kleding en schoenen werden gevonden.

Daarnaast doorzocht de FIOD drie woningen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Hier kon de dienst 32.000 euro cash geld in beslag nemen, evenals mobiele telefoons en administratie. Politie en Douane hielpen bij de grootschalige actie. Twee geldhonden en scanapparatuur werden ook ingezet.

Het strafrechtelijk onderzoek is begonnen na tips van een recherchebureau.

Verboden

De FIOD benadrukt in het persbericht dat merken beschermd zijn in Nederland. ,,Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Inbreuken op intellectuele eigendomsrechten zijn uitgegroeid tot een fenomeen met internationale dimensies.’’

Foto’s en video: FIOD

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen