Telstar wil verder met Van Huizen, Moreira en Najah, vertrek van Brito en Cabral lijkt aanstaande

Telstar wil verder met Van Huizen, Moreira en Najah, vertrek van Brito en Cabral lijkt aanstaande
Telstar wil graag verder met FC-Groningen huurling Ahmad Mendes Moreira. Hij is in de zomer transfervrij
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Als het aan technisch directeur Piet Buter ligt, spelen Toine van Huizen, Ahmad Mendes Moreira en Anass Najah ook volgend seizoen bij Telstar.

Telstar zocht dit seizoen lang naar een vaste samenstelling, maar sinds begin maart draait het team van Mike Snoei prima. Van de laatste tien wedstrijden werden er zeven gewonnen en twee verloren. Een keer gelijk werd er gespeeld. De technische leiding van de club heeft de wens om volgend seizoen niet zoals vorig jaar met een totaal nieuwe groep te moeten beginnen.

Buter is tevreden over de ontwikkeling van aanvaller Ahmad Moreira, die wordt gehuurd van FC Groningen. Zijn contract in het noorden wordt niet verlengd, waardoor hij deze zomer transfervrij is. Buter: ,,Hij heeft bij ons aangegeven interesse te hebben in een langer verblijf, maar hij wil wel afwachten wat voor selectie hier volgend seizoen staat. Moreira heeft de ambitie om in de top acht van de eerste divisie te spelen.”

Buter heeft ook goede hoop dat Toine van Huizen aanblijft. De verdediger speelt al sinds 2013 voor Telstar, zijn contract loopt af. ,,Maar we gaan bij hem niet het mes op zijn keel zetten. Het is een speler die heel veel voor deze club heeft betekend. Die moet je ook iets gunnen.”

Anass Najah groeide dit seizoen uit tot vaste basisspeler. Club en speler zijn met elkaar in onderhandeling. Rodny Cabral heeft een aanbieding van Telstar aan de kant geschoven, hij wil na twee seizoenen in Velsen verder kijken. Buter houdt ook rekening met een vertrek van Elso Brito ,,Hij is het niveau van deze club ontgroeid en wil graag een stap omhoog maken.”

Wie er volgend seizoen onder de lat staat bij Telstar is nog zeer de vraag. Eerder liet Telstar al weten dat de optie in het contract van Wesley Zonneveld niet is gelicht. De laatste drie wedstrijden van het seizoen krijgt Sven van der Maaten de kans in de basis. Ook zijn optie is niet gelicht.

Ook het aanblijven van verdedigers Donny van Iperen en Jasper van Heertum is onzeker. Beide spelers waren aan het begin van het seizoen onbetwiste basisspelers, maar kregen te maken met slepende blessures. Inmiddels zijn ze hersteld, maar hebben ze geen basisplaats. ,,Hun status in het team is natuurlijk wel veranderd. We wachten af hoe de situatie zich ontwikkelt”, aldus Buter.

Wie wel voor volgend seizoen vastliggen zijn de Belg Senne Lynen, Terell Ondaan, Frank Korpershoek, Melle Springer, Kick Groot en Ilias Bronkhorst. Sven van Doorm heeft van zijn broodheer Vitesse gehoord dat hij in de zomer een kans krijgt in de eerste selectie.

Eerder kregen Adham el Idrissi, Danny van Haaren, Dylan Mertens en Jordie van der Laan te horen dat de opties in hun contracten niet zijn gelicht. Zij hebben tot en met het einde van het seizoen om alsnog een nieuw contract af te dwingen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen