Evert Landré (1941-2019): ’alert, scherp en bedachtzaam’

Landré in juli 2017.© foto GroenLinks

Eddie de Paepe
Huizen

Evert Landré - oud-raadslid voor Progressief Huizen, PvdA en GroenLinks - is vorige week woensdag op 77-jarige leeftijd onverwacht overleden. Vanmiddag nemen familie, vrienden en andere belangstellenden afscheid van hem in crematorium Hilversum.

Landré, geboren op 22 mei 1941 in Eindhoven, verhuisde in 1974 met zijn vrouw Marjon Landré-Boekschoten en hun kinderen naar Huizen. Sindsdien was hij actief in de lokale politiek. Van ’78 tot ’82 zat hij in de gemeenteraad voor Progressief Huizen. Dat was namens de PSP, die indertijd een gezamenlijke lijst met PvdA, D’66 en PPR had.

In de periode ’86-’90 was Landré raadslid voor de PvdA. Vanaf ’93 was hij actief voor GroenLinks. In 2006 keerde hij - voor een periode van vier jaar - in de politieke arena terug als steunfractielid voor die partij.

Bestuur

Samen met zijn echtgenote, eveneens oud-raadslid, trad Landré in de zomer van 2017 toe tot het bestuur van de afdeling Huizen, Laren, Blaricum van GroenLinks. Daar fungeerde hij als secretaris. Vorig jaar nam hij afscheid. Bij diverse gemeenteraadsverkiezingen haalde Landré als lijstduwer stemmen binnen.

Landré bij zijn afscheid van het afdelingsbestuur, vorig jaar.© foto groenlinks

In het dagelijks leven was hij vele jaren werkzaam bij de Universiteit van Utrecht (faculteit Natuur- en Sterrenkunde, Utrechtse Sterrenkunde, medewerker communicatie en fotograaf).

Markant

In de overlijdensadvertentie omschrijft het gemeentebestuur van Huizen hem als ’een markante verschijning’. ’Hij droeg op een prettige manier bij aan de raads- en commissievergaderingen’. Het oud-raadslid wordt ’alert, scherp en bedachtzaam’ genoemd.

Namens GroenLinks staat oud-wethouder Gerrit Pas stil bij diens overlijden. ’Wij hebben een markant iemand verloren, een actief lid met een bijzondere en zeer lange staat van dienst. En wat belangrijker is: een zeer aimabel en belangstellend mens. Wij wensen de familie en vrienden van Evert heel veel sterkte.’

Gedenken

De familie wil Landré vandaag - vanaf vier uur - gedenken tijdens een bijeenkomst in crematorium Hilversum aan de Kolhornseweg. Na de bijeenkomst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer. De familie zorgt voor bloemen. Wie ook iets wil meenemen, wordt gevraagd dat te doen in de vorm van een onverpakte bloem.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen