Klachten over containers binnenstad Medemblik

Klachten over containers binnenstad Medemblik
Medemblik

Inwoners van de binnenstad van Medemblik roeren zich over de nieuwe (ondergrondse) containers in de stad. Ze hebben zich onder meer gemeld bij de fractie van de lokale VVD. Raadslid Tjeu Berlijn heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

,,De groene bakken blijken al snel vol te zitten en wij vragen ons af hoe dit voorkomen kan worden’’, leidt hij zijn vragen in. Hij wil onder meer weten of de groene en grijze containers eerder geleegd worden als deze vol zitten.

Ook wil hij weten of medewerkers van de HVC een melding krijgen als er geen afval meer bij kan in de containers. ,,En zo ja, hoe vaak is er zo’n melding geweest sinds het nieuwe systeem?’’

Klachten

Verder vraagt Berlijn zich af of en hoeveel klachten er over het nieuwe systeem zijn binnengekomen bij de gemeente of HVC. Dan wil hij ook graag weten waar die klachten over gingen. En: ,,Zijn er naar aanleiding van deze klachten verbeterpunten? Zo ja: welke en waar is al actie op ondernomen?’’

Ook wil hij van het college antwoord op de vraag hoeveel groene containers er zijn op het aantal huishoudens in de oosthoek van de binnenstad van Medemblik. En hoe dit aantal zich verhoudt tot andere gemeenten.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen