In memoriam: Laatste klap voor Nic Otsen (1937-2019), dé West-Friese afslager

In memoriam: Laatste klap voor Nic Otsen (1937-2019), dé West-Friese afslager
Lutjebroek

Nic Otsen is overleden. De geboren Wervershover was de man die de afgelopen halve eeuw bij zowat iedere dorps- of parochieveiling als afslager alles in goede, vrolijke banen wist te leiden.

Dat gebeurde steevast met een indringend stemgeluid en een fabelachtig rekenkundig geheugen. Apetrots was hij, dat hij door de gemeenschapsveiling zijn steentje kon bijdragen aan de gemeenschap. Het gevoel van saamhorigheid. Zo van: ’dat doen we toch maar mooi hier met z’n allen’.

Dat het hard werken was, dat zeker. ,,Er is geen tijd voor flauwekulpraatjes’’, zei hij daar ooit over. Maar dat het ook hartstikke leuk was, daar was het Otsen vooral om te doen. Planten, kazen of een dagje shoppen in het buitenland; er is eigenlijk niks wat in de loop der jaren niet onder de hamer van de legendarische afslager belandde.

Aanvoelen wat tijdens een veiling wel of niet kan, dat kon Otsen als geen ander. Bij de schaarse protesten draaide hij de verkoop ook zonder problemen terug. Het fenomeen stopte in 2014 onder daverend applaus als afslager. Dit keer is het afscheid helaas definitief.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen