Leerlingen van De Koningsspil naar kinderherdenking in Madurodam

Impressie van een eerdere kinderherdenking in Madurodam.
© Archieffoto ANP/Robin van Lonkhuijsen
Oosthuizen

Leerlingen van basisschool De Koningsspil in Oosthuizen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de nationale kinderherdenking op zaterdag 4 mei in Madurodam.

De groepen 5, 6, 7 en 8 van deze school zullen afreizen naar het miniatuurpark in Den Haag.

De nationale kinderherdenking in Madurodam, die sinds vier jaar wordt gehouden, is bedoeld om kinderen in de leeftijd van acht tot zestien jaar op geheel eigen wijze te laten stilstaan bij de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en anderen die omgekomen zijn in oorlogssituaties en vredesmissies in de decennia daarna. Kinderen treden op met zang, dans en theater. Natuurlijk wordt om acht uur ’s avonds twee minuten stilte in acht genomen voor de herdenking. Ter afsluiting is er een bijzonder kinderdefilé door Madurodam.

In de aanloop naar het evenement zijn door de kinderen allerlei kunstwerken gemaakt. Foto’s daarvan worden vertoond op grote schermen die bij het podium zijn opgesteld.

Dat deze jaarlijkse herdenking in Madurodam plaatsvindt, is niet toevallig. Het park is namelijk ooit opgericht als levende herinnering aan George Maduro, oorlogsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Hij gaf zijn leven voor de vrijheid.

Vorig jaar woonde een recordaantal van ruim 2500 kinderen, ouders en andere volwassenen de kinderherdenking bij.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.