Premium

Hillegommer cel in na seks met 15-jarig meisje

Hillegommer cel in na seks met 15-jarig meisje
Den Haag / Hillegom

Omdat hij seks heeft gehad met een destijds 15-jarig meisje is een 33-jarige Hillegommer maandag door de Haagse rechtbank veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk. Ook moet de man zich laten behandelen.

De gebeurtenissen speelden zich af op 26 mei 2017. De Hillegommer pikte het meisje op bij jongerencentrum Solution nabij sportpark De Zanderij. Hij zat daar buiten een sigaretje te roken en raakte in gesprek met het kind dat er rondhing met andere jongeren.

Toen de man een stukje besloot te gaan wandelen liep zij al pratend een eindje met hem op, waarna hij haar plots begon te zoenen. Even later kwam het tot seks tegen een hek. Het meisje durfde niet te weigeren. Hoewel het volgens het OM ’dicht tegen verkrachting aan lag’, liet de officier van justitie die beschuldiging om bewijstechnische redenen vallen tijdens de behandeling van de strafzaak, twee weken geleden. Wel eiste het OM een jaar celstraf wegens het hebben van seks met een minderjarige.

De rechtbank heeft de Hillegommer naast de gevangenisstraf ook verplichte behandelingen, een contactverbod met het slachtoffer én een contactverplichting met de wijkagent opgelegd.

De man ging op de zitting diep door het stof. Hij zei niet geweten te hebben dat het meisje pas 15 was. Het slachtoffer verklaarde nog altijd onder de gebeurtenissen te lijden.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen