Premium

Brandweerauto Baarn raakte zelf uit balans bij crash

Brandweerauto Baarn raakte zelf uit balans bij crash
© caspar huurdeman
Baarn

De brandweerauto die dinsdagmiddag tegen een auto aan botste op de Amsterdamsestraatweg in Baarn is zelf uit balans geraakt. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van de politie.

„De brandweer was op weg naar een melding. Op de Amsterdamsestraatweg kwam hij bij de chicane die daar ligt om snelheid te minderen. Daar is een van de wielen van de brandweerauto vermoedelijk op de verhoogde middengeleider geraakt”, legt een woordvoerder van de politie uit. „Toen is de wagen uit balans geraakt. Hij is gaan schuiven en is toen tegen een tegemoetkomende auto gereden. Wij spreken dus niet van een frontale botsing.”

Lees ook: Vijf gewonden bij crash brandweerwagen met auto in Baarn

Er was meer schade. De woordvoerder: „Een tweede auto liep schade op door een slangengeleidingssysteem. Deze viel bij het schuiven van de brandweerwagen af.”

De politie heeft is het ongeluk meteen een onderzoek gestart. „Het tactisch verkeersteam en de verkeersongevallen analyse hebben op straat metingen gedaan, lijnen getekend en naar sporen gezocht. Ook zijn er getuigen gehoord. Daarnaast heeft de politiehelikopter luchtfoto’s gemaakt van de situatie.”

Over de toestand van de vijf slachtoffers – vier brandweermannen en een inzittende van de auto raakten gewond – kon de woordvoerder niets zeggen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen