Burgemeester Wijdemeren gewilde baan: 25 sollicitanten dingen naar ambt

Burgemeester Wijdemeren gewilde baan: 25 sollicitanten dingen naar ambt
Freek Ossel.
Wijdemeren

Er hebben 25 personen gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester in de gemeente Wijdeneren.

Het gaat om 17 mannen en 8 vrouwen. Dat heeft de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, meegedeeld aan de gemeenteraad van Wijdemeren. Van deze kandidaten hebben of hadden twintig personen een functie in het (lokaal) openbaar bestuur, vijf personen hebben een functie daarbuiten.

Wijdemeren is op zoek een nieuwe vaste burgemeester. De huidige burgemeester, Freek Ossel, is waarnemer. Hij is in aangesteld omdat Wijdemeren toen nog in het fusietraject zat. In de profielschets van de nieuwe burgemeester staat dat hij/zij deel moet uitmaken van het ’Wijdemeerse dorps-DNA’. De voorkeur gaat uit naar ’een betrokken, besluitvaardige en omgevingsbewuste netwerker die communicatief sterk is en de verbinding zoekt’.

Bijna 600 inwoners hebben voor het opstellen van de profielschets gereageerd op de vraag aan welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet voldoen. Een burgemeester die boven de partijen staat en een verbinder is, werd het vaakst genoemd (55%). De nieuwe burgemeester treedt naar verwachting in november aan.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen