Premium

Elf mille van gemeente voor negende editie Oldtimerfestival Huizen

Elf mille van gemeente voor negende editie Oldtimerfestival Huizen
Huizen

De gemeente trekt elf mille uit voor de organisatie van de negende editie van het Oldtimer Festival Huizen op zaterdag 7 september.

Het festival is, verklaart het college, ’inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen in Huizen en draagt bij aan een goede actieve sfeer in Huizen waaraan zowel Huizers als bezoekers van buiten een bezoek brengen’. Vandaar dat (opnieuw) positief is beslist op de subsidieaanvraag van het bestuur van de Stichting Oldtimers Huizen.

Elf mille van gemeente voor negende editie Oldtimerfestival Huizen
Beeld van een vorige editie.

Op 7 september zijn, volgens de organisatoren, de klassieke voertuigen (bouwjaar tot 1989) weer de artiesten. Naast personenauto’s gaat het om kleine vrachtauto’s, motoren, bromfietsen en fietsen van alle merken. Op het programma staan, naast de ’static show’, een toerrit (’spietentocht), de jaarlijkse Open Brandweerdag, muziek (meer dan tijdens vorige edities) , en kramen met modelautos’ en andere automobilia.

Plaats van handeling is parkeerterrein bij het Nautisch Kwartier. De kade van de loshaven wordt benut voor demonstraties van de brandweer en voor de presentatie van de deelnemers. Op de Havenstraat vanaf de Bestevaer tot de kalkovens is een markt (antiek, streek, kunst, brocante, lifestyle).

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen