Premium

Bureau van André van Duin voor tv-serie Hendrik Groen is zoek

Bureau van André van Duin voor tv-serie Hendrik Groen is zoek
Het antieke bureau waar André van Duin in de tv-serie over Hendrik Groen achter zit.
© Foto Westfriese Beurs
Oosterblokker

Over een paar weken beginnen de opnamen voor het tweede deel van de populaire tv-serie ’Het geheime dagboek van Hendrik Groen’. Alleen ontbreekt een belangrijk meubelstuk: het antieke bureau waarachter André van Duin in de serie als Evert zit. De Westfriese Beurs in Oosterblokker, waar het bureau na de opnamen van de eerste serie is verkocht, is een zoekactie gestart.

Met een gemiddeld kijkerspubliek van 2,4 miljoen per aflevering was de eerste reeks over het leven van een groep bewoners in een verzorgingshuis een doorslaand succes. De eerste twaalf afleveringen werden uitgezonden vanaf 23 oktober 2017. Productiemaatschappij Blazhoffski had de rekwisieten van de serie toen alweer verkocht; niet vermoedend dat de serie zo massaal bekeken zou worden dat er een tweede serie gemaakt kon worden.

Zo belandde het bureau van André van Duin bij de Westfriese Beurs, waar het op 22 augustus 2017 werd verkocht voor 300 euro. Aan wie dit is verkocht, werd niet geregistreerd. Omdat het een uniek bureau is, willen de tv-makers het dolgraag voor enkele weken lenen van de nieuwe eigenaar. „Het is een wortelnoten antiek bureau met vijf lades en een groen lederen inlegblad. Het bureau is uniek door de zichtbare nagels in het bureaublad”, vertelt Nella Karsten van de Westfriese Beurs.

Opnames beginnen

Een oproep op Facebook leverde als enige reactie op dat iemands ouders ’een soortgelijk bureau’ hebben. Maar het gaat de makers er om het unieke meubelstuk terug te halen. „Over twee weken hebben ze dit bureau al nodig voor de opnames”, zegt Karsten. Komend najaar wordt de serie uitgezonden. De tijd begint dus te dringen. „De kopers moeten uit West-Friesland of directe omgeving van deze regio komen.”

Een wandklok met een groene wijzerplaat die is gebruikt voor de tv-serie is al wel teruggevonden. Die komt sowieso aan een andere muur te hangen, want het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord is inmiddels gesloopt.

Voor de Westfriese Beurs is het niet de eerste keer dat zij een meubelstuk probeert terug te vinden omdat een tv-serie alsnog een vervolg krijgt. Karsten: „Dat hebben we eerder ook meegemaakt bij ’Dokter Deen’ en ’Gooische Vrouwen’. Wij verkopen heel veel goederen voor tv-series. Die stukken worden na de opnames aan ons aangeboden. Ik hoop dat het lukt dit bureau terug te vinden. Dat zou toch een mooie stunt zijn.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen