Premium

Samenwerking: grotere bands Drom voortaan in brouwerij De Werf

Samenwerking: grotere bands Drom voortaan in brouwerij De Werf
Prince tribute band Beautiful Strangers, binnenkort in De Werf.
© Foto Robin Eggenkamp
Enkhuizen

Cultureel Centrum De Drommedaris kan bands die veel ruimte nodig hebben voortaan een nieuw podium bieden: dat van ’buurman’ brouwerij De Werf.

Op 7 juni bijt de zevenkoppige Prince tribute band Beautiful Strangers het spits af in de feestzaal van De Werf onder de noemer van de Drom. De Drom heeft samenwerking gezocht met De Werf, wiens feestzaal dus nu kan worden ingezet als vierde zaal. Volgens Sarah Mnassine van de Drom biedt de samenwerking het cultureel centrum de kans vaker grotere bands te boeken.

’Nee’ verkopen

,,Wij krijgen regelmatig aanvragen van artiesten, die bij ons willen optreden. Maar omdat we de ruimte niet hebben moeten we ’nee’ verkopen, dat gaat ten koste van publiek. Het podium bij hen is groter voor artiesten die meer ruimte nodig hebben zoals Thomas Acda. Er is meer ruimte voor publiek. We boeken in overleg en wij regelen alles, ook de kaarten gaan via ons, maar de pauzedrankjes dan weer voor hen. Wat ons betreft is dit het begin van een lange samenwerking.’’

Ook De Werf is blij met de samenwerking, benadrukt Ted den Ouden, een van de eigenaren van de brouwerij.

,,Ze noemen het al ’Zaal Vier’. Het boeken gaat in overleg, we houden rekening met onze eigen planning.’’ En dat er meer optredens zullen zijn in de feestzaal, betekent volgens Den Ouden nog niet dat de buren meer overlast zullen ervaren. Die hebben onlangs een rechtszaak verloren. De gemeente hoeft de exploitatievergunning niet aan te scherpen. Maar er wordt wel degelijk rekening gehouden met de buurt.

Bewonersoverleg

,,We hebben onlangs nog een bewonersoverleg gehad. Wij willen geen geluidsoverlast veroorzaken. Binnenkort zijn er weer geluidsmetingen. We hebben ook niet elke week optredens, we zoeken sowieso meer samenwerking met andere horeca, schuiven zaken naar elkaar door. Dat is een goede ontwikkeling.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen