Premium

Familie in ’illegale’ woning op bedrijventerrein Schelphorst in Wieringerwerf krijgt steun van alle buren

Familie in ’illegale’ woning op bedrijventerrein Schelphorst in Wieringerwerf krijgt steun van alle buren
© Foto CycloMedia
Wieringerwerf

Bedrijven en omwonenden op bedrijventerrein Schelphorst in Wieringerwerf zien geen enkel bezwaar tegen legalisering van de woning van de familie Imming. Dat blijkt uit de handtekeningen die buurman Peter Kooy dinsdagavond tijdens het inspreekuur overhandigde aan burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon.

De familie Imming moet van de gemeente Hollands Kroon hun woning boven hun transportbedrijf aan de Schelphorst 58 verlaten. Het appartement is volgens het bestemmingsplan illegaal en de gemeente wil geen nieuwe woningen op het bedrijventerrein toestaan. Onder meer omdat huizen op een bedrijventerrein de omliggende ondernemingen in hun bedrijfsvoering kunnen beperkten.

Buurman Peter Kooy neemt het op voor trucker Paul Imming, zijn vrouw Daphne en de kinderen Arjan, Carin en Sietse. Hij is bij de bewoners en de bedrijven op Schelphorst langs gegaan voor een enquête. ,,Mijn vrouw en ik wonen al veertig jaar met veel plezier op de Schelphorst. Alle berichten over de familie Imming deden ons zeer. Daarom hebben we besloten om alle bewoners en bedrijven op het industrieterrein langs te gaan.’’

Unaniem

Kooy heeft op drie ondernemingen na iedereen gesproken. ,,Bij die drie bedrijven waren ze op vakantie. We hebben alle overige 34 bedrijven en bewoners gevraagd een petitie te tekenen met daarin een viertal punten: ondergetekenden zien alleen maar voordelen van bewoning van de Schelphorst omdat er controle plaatsvind met betrekking tot de veiligheid; er toezicht is op verrommeling; we trots zijn op ons mooie industrieterrein; we het een fijne plek vinden om te wonen en er ook energie in willen steken, ook in de sociale cohesie. De bedrijven en bewoners hebben daarop de volgende verklaring getekend. ’Naar aanleiding van alle berichtgeving omtrent de - in de ogen van Hollands Kroon - illegale bewoning door de familie Imming verklaren wij bij deze geen enkel probleem te hebben met hun vestiging cq bewoning van Schelphorst 58 en juichen dat gezien voorgaande tekst juist toe.’ Dat hebben ze allemaal - geen enkele uitgezonderd - gedaan.’’

Paul Imming richtte zich in een emotioneel betoog ook nog een keer tot de gemeenteraad. Donderdag staat de kwestie Schelphorst 58 op de agenda van de raad. Het college adviseert het door Imming ingediende verzoek om het bestemmingsplan af te wijzen.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen