Premium

Sprookje Onze Gezellen duurt voort onder coach Pascal de Wit: ’Ik leef in een droomwereld’

Sprookje Onze Gezellen duurt voort onder coach Pascal de Wit: ’Ik leef in een droomwereld’
Fel duel in
Haarlem

De opmars van Onze Gezellen houdt aan. Geel Wit’20 werd met 4-1 afgetroefd.

Na een corner van Geel-Wit schoot keeper Remi Heruer een lange bal richting zijn voorhoede. Verdediger Luuk Watervoort sprong onder de bal door en Koen Toussaint dook, zoals wel vaker deze wedstrijd, achter de defensie op. Met moeite controleerde de linksbuiten van de thuisploeg de bal om hem vervolgens met een prachtige lob over de keeper in de verre hoek te plaatsen.

,,Het was een onmogelijke hoek, maar ik dacht als ik het doel mis wordt er nog wel tegenaan gelopen’’, zei Toussaint. Dat beaamde spits Nick Bouman die nog in het net sprong. ,,Ik probeerde nog te koppen, maar hij zat er al in’’, legde Bouman zijn actie uit. De twee waren in de eerste helft ook betrokken bij de 1-0.

Na een lange bal kon spits Bouman vanuit een voorzet van linksbuiten Koen Toussaint met gemak binnentikken.

,,De bal raakte in de kluts en Koen legde hem bij de eerste paal. Toen kon ik de bal er makkelijk in schuiven’’, aldus Bouman. De eerste twee doelpunten waren tegen de verwachting in, want Geel Wit was de dominante partij.

De tweede helft ontstond al snel hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg loerde met 2-0 vooral op de counter en werd in de 71e minuut beloond. Jurre Dekker onderschepte de bal en gaf een pass op Bouman, die buitenspel leek te staan.

Het doelpunt werd door de scheidsrechter goedgekeurd en de wedstrijd was zo goed als gelopen. Geel Wit-verdediger Dylan Mentjox kreeg in de tweede helft nog een lullige tweede gele kaart, waardoor de uitploeg met tien man verder moest. Barry Beugeling deed nog iets terug voor Geel Wit en Onze Gezellen invaller Quint Aardenburg besliste de eindstand op 4-1.

,,Normaal spelen we aanvallender, maar voor deze wedstrijd hebben we getraind op lange ballen en compact spel’’, lichtte Bouman toe. ,,We hadden wat goed te maken na de vorige wedstrijd tegen Geel Wit. Daarbij helpt het dat deze competitie heel wisselvallig is en wij na de winterstop een nieuwe coach hebben. Hij kan ons beter motiveren en het team wordt elke week beter.’’

,,Ze hebben alleen ingezakt’’, zei Geel Wit-coach Radjin de Haan na afloop. ,,De eerste twee goals ontstaan uit individuele fouten, uiteindelijk moest ik teveel mensen aansporen. Het ontbrak aan strijd, iets wat normaal onze kracht is. In de rust is het moeilijk om te draaien, als je slecht aan de wedstrijd begint. Uiteindelijk dwing je het niet af en verlies je op arbeid en denkwijze. Ik zag niet veel terug van het team dat ik had.’’

Het strijdplan van de waarnemend coach van Onze Gezellen, Pascal de Wit, pakte goed uit. ,,We hebben de afgelopen week getraind op de snelle uitval. Het is dan waanzinnig dat het twee keer werkt’’, jubelde hij.

De Wit, die zich omschrijft als jongen van de club, heeft het team na de winterstop overgenomen. .,Ik leef de laatste acht weken in een droomwereld, met sprookjes. We hebben ons na zeven wedstrijden zo goed als veilig gespeeld.’’

Onze Gezellen-Geel Wit’20 4-1

9. Bouman 1-0, 25. Toussaint 2-0, 71. Bouman 3-0, 83. Beugeling 3-1, 85. Aardenburg 4-1

Onze Gezellen: Heruer; Van der Meer, De Groot, Handgraaf, Van Wingerden; Holtkamp, Dekker, Mensink (’47 Luijk); Mientjes (’73 Aardenburg), Bouman, Toussaint (’81 Popper).

Geel Wit’20: Leuverman; Mentjox (’73 Rood 2x geel), Watervoort, Westra, De Droog; Akkerman, M’Zaad, Knol; Salemy, Heeremans (’48 Tol), Beugeling.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen