KNRM Enkhuizen assisteert vrouw met brandwonden door hard langsvarende speedboot

1/2
Enkhuizen

De KNRM Enkhuizen is eerste paasdag uitgerukt nadat een opvarende van een zeeschouw op het Markermeer een pan hete soep over haar benen had gekregen. Dit veroorzaakte ernstige brandwonden bij het slachtoffer. Het incident gebeurde toen de pan soep omviel door een hard langsvarende speedboot.

De zeeschouw voer op dat moment anderhalve mijl ten zuiden van Enkhuizen. De opvarenden begonnen zelf direct met koelen van de brandwonden en sloegen alarm bij de Nederlandse Kustwacht. Deze alarmeerde vervolgens direct de reddingboten van KNRM Enkhuizen en regelde een ambulance bij de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Nadat de reddingboten met voorhang waren geschut via het Naviduct was de reddingboot Corrie Dijkstra-van Elk snel ter plaatse en zette twee opstappers over op de zeeschouw om eerste hulp te verlenen.

Inmiddels had de reddingboot Watersport contact met de aanrijdende ambulance om de dichtstbijzijnde aanlandingsplaats af te stemmen. Niet veel later arriveerden beide reddingboten bij de vaste wal en werd de patiënt overgedragen aan de ambulancedienst voor verder zorg.

Omdat ook de andere opvarende graag mee wilde naar het ziekenhuis, nam de KNRM de zeeschouw op sleeptouw mee naar de Compagnieshaven in Enkhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland