Premium

Verlies Odin’59 in ondertal; Vroegtijdig afscheid dreigt voor Barry van Dijk na rode kaart

Verlies Odin’59 in ondertal; Vroegtijdig afscheid dreigt voor Barry van Dijk na rode kaart
Oud ADO’20-speler Gert Jan van Leiden (2) kan niet voorkomen dat Jim Hulleman op het doel van Hoek kan schieten.
© Foto Ron Pichel
Heemskerk

Gemengde gevoelens bij Odin’59 zaterdagmiddag na de 0-1 nederlaag tegen HSV Hoek. De gastheren moesten het ruim een helft doen met tien man tegen de winnaar van de tweede periode. De matig leidende arbiter van dienst Preston Henshuijs toonde keeper Barry van Dijk in de 43e minuut rood wegens ernstig gemeen spel.

Aan die uitleg van de clash tussen de uitkomende Van Dijk en de vanuit buitenspel vertrokken Daniël Akindayini mocht terecht worden getwijfeld. Trainer Richard Plug: „Kijk, dat is het probleem van die nieuwe regel dat een assistent pas mag vlaggen als buitenspel achteraf hinderlijk blijkt. Was de vlag meteen omhoog gegaan, dan was wat erna gebeurde niet meer relevant.” De oefenmeester, die afgelopen week hoorde te zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award als beste amateurtrainer van het seizoen, vond rood sowieso een te zware sanctie. Ook Van Dijk zelf zag het anders: „Mijn intentie was om de bal te raken. Daar springt die speler tussen. Ik raakte hem wel hard en vol.” Het bleek over twee maal vijfenveertig minuten niet de enige keer dat de arbitrage met veel gemak de kaarten trok. „Zes keer geel en een keer rood. Dat was wel heel erg veel van het goede’’, zei Van Dijk.

Het was er immers de wedstrijd ook niet naar. Twee ploegen met elk een eigen reden om vrijuit te voetballen. De thuisploeg, klaar voor dit onvergetelijke seizoen; de bezoekers met de zekerheid van een toegift en daarmee nog het perspectief van een promotie. Al in de derde minuut leken de Zeeuwen de score vanaf elf meter te mogen openen, nadat Sidy Ceesay onderweg in het strafschopgebied was gevloerd. Van Dijk koos echter de goede hoek en keerde de toegekende penalty. Zeven minuten later, toen Hoek al een honderd procent kans had gemist, moest de goalie alsnog vissen; man van de wedstrijd Jonathan Constansia lanceerde zichzelf en rondde feilloos af. Odin, te vaak niet zuiver in de passing met veelvuldig balverlies tot gevolg, stelde daar twee minstens zo doelrijpe pogingen tegenover. Zo kopte Thom de Vries net naast na een voorzet van Nigel Hardenberg, terwijl onder anderen Jeffrey Klijbroek en Jim Hulleman hun schoten geblokt zagen worden.

Met Mike van Vliet onder de lat en zonder Milo Cremers, die noodzakelijkerwijs werd geofferd en dat niet kon waarderen, liet Odin’59 in het tweede bedrijf zien, ondanks het ondertal, geen genoegen te nemen met een bijrol. De ploeg knokte, ging de duels aan en loerde op mogelijkheden in de counter. Dat het deze paaszaterdag niet hun wedstrijd zou worden, was echter ook duidelijk. Daarvoor was het allemaal te slordig en ontbrak het op beslissende momenten aan precisie en geluk. „Ik ben toch trots op de jongens. Ze hebben er heel veel energie in gestoken. We lopen op ons tandvlees. Jammer van het matige begin. Maar het is ook een kwestie van kwaliteit. Die Constansia, hun spelverdeler, die loopt echt overal. Zo’n speler maakt heel veel verschil.”

Odin’59: Van Dijk, Willemse, Cremers (45. Van Vliet), Eekhout, Bormann, Scheffer, Klijbroek, Hulleman, Tiktak, Hardenberg (68. De Graaf), De Vries (61. Tavares)

Hoek: Vercouteren, Van Leiden, Van den Bergh, Bannani, Wilson, Tiebosch (90. De Jonge), Constansia, Vandepitte, Wijkhuijs, Akindayini, Ceesay (70. Mbikulu).

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen