ADO’20 viert titel na zege; na stroeve start wordt zaterdagteam soeverein kampioen

ADO’20 viert titel na zege; na stroeve start wordt zaterdagteam soeverein kampioen
Het team van ADO’20 zaterdag viert het kampioenschap in de vierde klasse B.
© Foto Ron Pichel
Vierde klasse B zaterdag

De nieuwe zaterdagselectie van ADO’20 heeft onbedreigd de titel gepakt. Drie wedstrijden voor het einde van de lopende competitie kunnen de Heemskerkers, na een 2-1 zege op De Kennemers, niet meer worden bijgehaald door de concurrentie.

Het was broeierig op sportpark De Vlotter. En dat lag niet alleen aan de ideale, maar warme weersomstandigheden. Ook de spanning van een nakend kampioenschap werd gevoeld, zij het vooral buiten de lijnen. Op de bank was het vertrouwen groot. „Er is natuurlijk altijd wel iets, je speelt niet elke week zo’n wedstrijd”, erkende trainer Peter van Kersbergen. „We hadden een wat lange zit voor de lunch achter ons, vandaar dat het na het eerste fluitsignaal even op gang moest komen.”

Voor hij goed en wel zat, stond zijn ploeg wel achter. Wout Stratmann profiteerde slim van onoplettendheid bij ADO achterin. „Ik had het idee dat er wel wat zenuwen meespeelden”, zegt Kennemers-trainer Ed Formanoy terugkijkend op het eerste kwartier. „Het zag er wat nerveus en slordig uit bij hun.”

Van Kersbergen op zijn beurt verblikte of verbloosde niet: „Ik dacht, we hebben nog 88 minuten. Komt goed.” En het kwam goed. Halverwege de eerste helft vond Ramon van der Helm het net, om dat 10 minuten later nogmaals te doen. „We hebben na die goal ook niet heel veel meer weggegeven trouwens. En ondertussen zelf nog voldoende mogelijkheden gehad om de wedstrijd al veel vroeger in het slot te gooien.

Het in grote aantallen opgekomen publiek zag ook na de thee een georganiseerd spelende thuisploeg die probleemloos afkoerste op de overwinning. Tegen kwart voor vijf was de titel een feit. „We hebben een wat stroeve aanloop gekend, maar na een paar wedstrijden viel alles op zijn plek. Met dit team kan ik volgend seizoen, samen met Emiel Sinnige die mijn assistent wordt, verder. Ik verwacht 4 versterkingen, de rest blijft.” „Ze zijn de terechte kampioen, daar is weinig op af te dingen”, vond Formanoy.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen